نماد سایت مجله پزشکی – سلامت ایران مدیسن نیوز

با بیماری اسکیزوفرنی بیشتر آشنا شوید

اسکیزوفرنی

شما تا کنون نام بیماری اسکیزوفرنی را شنیده‌اید؟ اسکیزوفرنی نوعی اختلال روانی است که معمولا در اواخر دوران جوانی یا اوایل بزرگسالی بروز می کند. اسکیزوفرنی اغلب با توهم، هذیان و سایر مشکلات شناختی مشخص می شود و می تواند یک مسئله مادام العمر باشد. شما درباره علل و علائم این بیماری چه می‌دانید؟ تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره این بیماری کسب نمایید.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: درباره تالاسمی بیشتر بدانید


دلایل ابتلا به اسکیزوفرنی

روان پریشی اصطلاحی پزشکی است که در آن فرد دچار تجربیات غیر واقعی می شود. مثل شنیدن صداهای غیر واقعی یا دیدن چیزهایی که دیگران قادر به دیدن آنها نیستند. در واقع روان پریشی خود یک علامت است ، نه یک بیماری روانی. تخمین زده می شود که حدود ۳٪ از افراد در طول زندگی خود یک دوره روان پریشی را تجربه کرده باشند. افرادی که یک دوره روان پریشی را تجربه کرده اند می گویند ممکن است گیج کننده یا ترسناک باشد زیرا تشخیص اینکه چه چیزی واقعی است و چه چیزهایی واقعی، سخت است. کسی که یک دوره روان پریشی را تجربه می کند در حال درگیری با واقعیت و خیالات است.

علت این بیماری به طور دقیق هنوز مشخص نشده است ولی عواملی به شرح ذیل در ایجاد این بیماری نقش دارند :


درباره‌ی زخم پای دیابتی چه می‌دانید؟


انواع شیزوفرنی کدامند؟

انواع اسکیزوفرنی عبارتند از:


این محتوای مفید را هم دنبال کنید: دیستروفی عضلانی چیست؟ + بررسی انواع آن


نشانه‌های اسکیزوفرنی

بخش قابل توجهی از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی مجبور هستند به دیگران اعتماد کنند زیرا قادر به نگه داشتن شغل یا مراقبت از خود نیستند. بسیاری نیز ممکن است در مقابل درمان مقاومت کنند ؛ با این استدلال که هیچ مشکلی در آنها وجود ندارد.

برخی از بیماران ممکن است علائم واضحی را نشان دهند اما در موارد دیگر، افراد ممکن است تا زمانی که به توضیح افکار خود بپردازند، خوب به نظر برسند.

علائم و نشانه های اسکیزوفرنی بسته به فرد متفاوت خواهند بود.

علائم به چهار دسته تقسیم می شوند :

علائم مثبت : (همچنین به عنوان علائم روانی شناخته می شود) به عنوان مثال، توهم و هذیان.
علائم منفی : اینها به عناصری اطلاق می شود که از فرد دور شده اند. به عنوان مثال، عدم وجود انگیزه.
علائم شناختی : اینها بر فرآیندهای تفکر فرد تأثیر می گذارد و ممکن است مثبت یا منفی باشند. برای مثال مشکلات تمرکز.
علائم عاطفی : اینها معمولاً شامل علائم منفی هستند مانند احساسات مبهم.

در زیر لیستی از علائم ذکر شده است:

هذیان : بیمار اعتقادات دروغین را به نمایش می گذارد که می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. ممکن است احساس کنند دیگران در تلاشند تا از راه دور آنها را کنترل کنند. یا ممکن است فکر کنند قدرت و توانایی خارق العاده ای دارند.

توهم : شنیدن صداها، دیدن اشیا، احساس چشیدن یا بو کردن چیزهایی است که وجود ندارد. با این حال، افراد مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است طیف گسترده ای از توهم را تجربه کنند.

اختلال فکری : فرد ممکن است بدون دلیل منطقی از موضوعی به موضوع دیگر پرش کند.

علائم دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشند :


برای مطالعه بیشتر: “سنگ کیسه صفرا”، بررسی علل و علائم


روش‌های درمانی اسکیزوفرنی

با درمان مناسب، بیماران می توانند زندگی با کیفیتی داشته باشند.

درمان می تواند به تسکین بسیاری از علائم اسکیزوفرنی کمک کند، با این حال، اکثر بیماران مبتلا به این اختلال باید برای ادامه زندگی با علائم دست و پنجه نرم کنند.

روانپزشکان می گویند که موثرترین درمان برای بیماران اسکیزوفرنی معمولاً ترکیبی از موارد زیر است :

داروهای ضد روان پریشی، درمان اسکیزوفرنی را دگرگون کرده است. با استفاده از آنها، اکثر بیماران به جای ماندن در بیمارستان قادر به زندگی در جامعه هستند.

رایج ترین داروهای درمان اسکیزوفرنی عبارتند از :


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: سیر تا پیاز ادینوفاژی + اگر بلع دردناک دارید بخوانید!


سخن پایانی

در این محتوا درباره بیماری شیزوفرنی خواندیم. قابل ذکر است که گاهی اوقات افراد مبتلا به اسکیزوفرنی به دلیل عوارض جانبی یا ‎نداشتن درک مناسب نسبت به بیماری، مصرف داروهای‌ خود را قطع می‌‏‌ کنند. این امر احتمال عود کردن جدی علائم را افزایش می‌ ‎دهد که می‌ ‏تواند به یک تجربه روان‌پریشی منجر شود که در آن شخص ارتباط خود را با واقعیت از دست می‎‌ دهد. پس پیش از هر اقدامی با روانپزشک خود مشورت کنید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

خروج از نسخه موبایل