خواص رزماری برای مو + مضرات، روش و مدت استفاده

خواص رزماری برای مو + مضرات، روش و مدت استفاده

رزماری چیست؟

رزماری گیاهی معطر و همیشه‌سبز بومی مدیترانه است. از این گیاه به‌عنوان چاشنی آشپزی، برای ساخت عطر بدن و به‌عنوان یک درمان برای انواع بیماری‌ها استفاده می‌شود. این گیاه به همراه بسیاری از گیاهان دیگر نظیر پونه کوهی، آویشن، ریحان و اسطوخودوس جزو خانواده نعناع Lamiaceae است.برای قرن‌ها کاربردهای دارویی رزماری موردستایش قرار گرفته‌است، اما اخیراً تحقیقات علمی این ادعاها را تایید کرده‌اند. تحقیقات صورت‌گرفته، نقش این گیاه دارویی به‌عنوان یک مکمل مهم در رژیم غذایی را تایید می‌کنند، زیرا حاوی طیف گسترده‌ای از مواد مغذی ضروری برای سلامتی است.


فهرست مطالب


خواص رزماری

رزماری گیاهی با خواص بی‌شمار است که تاثیرات بسیار مثبتی روی درمان انواع بیماری‌ها دارد. برخی از خواص بی‌نظیر این گیاه شامل موارد زیر است.اگر می‌خواهید برای درمان مشکل خود از این گیاه دارویی استفاده کنید، باید با دکتر طب سنتی مشورت کنید.

خواص رزماری برای مو + مضرات، روش و مدت استفاده

۱- روغن رزماری برای مو

استفاده از روغن رزماری برای مو آلوپسی آندروژنتیک را درمان می‌کند. طبق نتایج یک مطالعه زمانی که افراد مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک دو بار در روز به مدت ۶ ماه، روغن رقیق‌شده این گیاه دارویی را روی پوست سرشان استعمال کردند، افزایش ضخامت مو را تجربه کردند. این درمان اثراتی مشابه استفاده از ماینوکسیدیل (روگین)، یک داروی رایج برای رشد مجدد مو، داشت.به‌علاوه این افراد در مقایسه با افرادی که ماینوکسیدیل مصرف کردند، خارش پوست سر کمتری را گزارش کردند که این نشان می‌دهد این گیاه دارویی قابل تحمل‌تر و ملایم‌تر است.

۲-  خاصیت روغن رزماری برای ابرو

روغن این گیاه دارویی همچنین می‌تواند به‌عنوان یک سرم تقویت‌کننده رشد ابرو و مژه استفاده شود. روغن رزماری به دلیل داشتن ترکیبات ارگانیک منحصربه‌فرد، به رشد سریع و تغذیه‌رسانی کمک می‌کند.برای تسریع رشد می‌توانید روغن این گیاه دارویی را چندین بار در روز به‌آرامی روی ابروها ماساژ دهید. این روغن را همچنین می‌توان با روغن کنجد و آب‌لیمو نیز ترکیب کرد. سپس این ترکیب را می‌توان با یک سوآپ پنبه‌ای روی ابروها استعمال کرد. می‌توانید این کار را دو بار در روز تکرار کنید.

۳-خواص رزماری در لاغری

یکی از خواص زیاد جست‌وجو شده این گیاه دارویی برای لاغری است. چای یا دم‌نوش این گیاه دارویی می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. پلی‌فنول‌هایی که در چای رزماری موجودند نقش موثری در بالابردن متابولیسم و افزایش چربی‌سوزی دارند. این گیاه همچنین می‌تواند به سرکوب اشتها کمک کند و دنبال‌کردن رژیم غذایی سالم را راحت‌تر کند.اگر قبل از صرف غذا یک فنجان چای این گیاه دارویی را بنوشید، این چای پرخاصیت به شما کمک می‌کند کمتر غذا بخورید و تغذیه‌تان را در طول روز بهتر کنترل کنید! افزودن این عادت کوچک به روتین روزانه‌تان می‌تواند در طول زمان تفاوت بزرگی ایجاد کند.

۴-رزماری برای سرماخوردگی

این گیاه دارویی یک گیاه قدیمی است که از زمان‌های دور برای تسکین علائم سرماخوردگی و درمان خانگی گلو درد استفاده می‌شد. استنشاق بخار حاصل از جوشانده برگ‌ها و تکه‌های ساقه این گیاه دارویی می‌تواند درمان موثری برای گرفتگی بینی و قفسه سینه باشد.

۵-خواص رزماری برای اعصاب

تحقیقات نشان می‌دهند که استنشاق رایحه روغن ضروری این گیاه دارویی می‌تواند سطح کورتیزول (هورمون استرس) در خون را کاهش دهد. علت بالابودن سطح کورتیزول، استرس، اضطراب یا هر فکر یا رویدادی است که بدن را در حالت “جنگ یا گریز” قرار می‌دهد.

زمانی که استرس مزمن باشد، کورتیزول می‌تواند سبب افزایش وزن، استرس اکسیداتیو، بالارفتن فشارخون و بیماری قلبی شود. برای مقابله فوری با استرس، از پخش‌کننده اسانس استفاده کنید یا حتی یک بطری روغن ضروری این گیاه دارویی را باز و رایحه آن را استنشاق کنید.

۶- خواص رزماری برای کبد

این گیاه دارویی برای کبد هم مزایای زیادی دارد. فیتوکمیکال‌های موجود در این گیاه دارویی می‌توانند به تنظیم عملکرد کبد کمک کنند. روغن ضروری رزماری نیز یکی از مفیدترین روغن‌ها برای کبد است؛ زیرا به پاک‌سازی خون و دفع سموم مضر از کبد کمک می‌کند.رزماری، به دلیل وجود ترکیبات فعالی همچون رزمارینیک اسید (RA)، اثرات مفیدی روی بیماری‌های کبدی دارد و اغلب توسط گیاه‌شناسان و متخصصان طبیعت‌درمانی استفاده می‌شود.

این مطلب را بخوانید
همه چیز در مورد وزوز گوش
خواص رزماری برای مو + مضرات، روش و مدت استفاده

۷-خواص رزماری برای ریه

خواص این گیاه دارویی برای ریه بی‌شمارند و این گیاه به درمان بسیاری از اختلالاتی که ریه‌ها را درگیر می‌کنند کمک می‌کند. زمانی که روغن این گیاه دارویی را استنشاق کنید، به‌عنوان خلط‌آور عمل می‌کند و احتقان گلو ناشی از آلرژی، سرماخوردگی یا آنفولانزا را تسکین می‌دهد. استنشاق رایحه این گیاه به علت خواص ضدعفونی‌کنندگی‌ای که دارد می‌تواند با عفونت‌های تنفسی مبارزه کند. همچنین دارای اثرات ضداسپاسم است که به بهبود و درمان آسم برونش کمک می‌کند.از روغن رزماری در دستگاه خوشبوکننده هوا استفاده کنید یا چند قطره را در یک لیوان یا یک قابلمه کوچک آب جوش بریزید و ۳ بار در روز بخار حاصل از آن را استنشاق کنید.

۸-   خواص رزماری برای رحم

یکی از خواص زیاد جست‌وجو شده رزماری برای رحم است. ازآنجایی‌که بالابودن زیاد از حد استروژن می‌تواند در بروز مشکلاتی نظیر ناباروری و برخی از سرطان‌ها دخیل باشد، روغن ضروری این گیاه دارویی می‌تواند استروژن اضافی را از بدن خارج کند و نقش مهمی در تعادل هورمونی داشته باشد.این گیاه دارویی همچنین برای تسکین اعصاب و بهبود گرفتگی عضلات همچون یک معجزه عمل می‌کند. بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که روغن رزماری در تسکین درد قولنج کلیه (کولیک کلیوی) و دیسمنوره (گرفتگی و خونریزی شدید در دوران پریود) فوق‌العاده است.

۹-خواص رزماری برای عفونت

مطالعات نشان داده‌اند که کارنوزیک اسید و رزمارینیک اسید موجود در این گیاه دارویی خواص ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچی بسیار قوی‌ای دارند. مصرف منظم این گیاه دارویی می‌تواند به کاهش خطر بروز عفونت کمک کند و به سیستم ایمنی کمک کند تا با هر گونه عفونتی که رخ می‌دهد مقابله کند.

۱۰- رزماری برای دیابت

رزماری گیاهی با خواص بی‌شمار برای دیابت است. زمانی که قند خون بالا درمان نشود، می‌تواند به چشم، قلب، کلیه‌ها و سیستم عصبی آسیب بزند. به همین خاطر افراد مبتلا به دیابت حتماً باید سطح قند خونشان را به‌درستی مدیریت کنند.برخی از مطالعات نشان داده‌اند که ترکیبات موجود در چای رزماری می‌توانند قند خون را پایین بیاورند و به مدیریت قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت کمک کنند.

اگر چه مطالعات صورت‌گرفته روی خواص چای این گیاه دارویی چندان گسترده و زیاد نیستند، اما مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی که روی خود این گیاه دارویی صورت‌گرفته‌اند نشان می‌دهند که کارنوزیک اسید و رزمارینیک اسید اثراتی مشابه انسولین روی قند خون دارند.

۱۱- رزماری برای پوست

نوشیدن چای رزماری می‌تواند برای پوستتان معجزه کند. آنتی‌اکسیدان‌هایی که در چای رزماری موجودند، به محافظت از پوست شما در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.رادیکال‌های آزاد، یک سری مولکول‌های ناپایدارند که می‌توانند سبب استرس اکسیداتیو شوند (که منجر به پیری زودرس پوست می‌شود). مصرف این چای همچنین به کاهش التهاب و قرمزی پوست کمک می‌کند.این گیاه دارویی یک مکمل عالی برای درمان آکنه است و نه‌تنها خاصیت ضدباکتریایی دارد، بلکه به کاهش قرمزی و پف‌کردگی جوش‌های کیستی نیز کمک می‌کند.

۱۲- فواید رزماری برای یبوست

در اروپا، اغلب از این گیاه دارویی برای کمک به درمان سوءهاضمه استفاده می‌شود. در حقیقت کمیسیون E آلمان، خواص این گیاه دارویی برای درمان سوءهاضمه را تایید کرده است. بااین‌حال، هنوز هیچ مدرک علمی قطعی‌ای برای پشتیبانی از این ادعا وجود ندارد.علاوه‌براین از روغن این گیاه دارویی برای تسکین دیگر اختلالات گوارشی از جمله گاز معده، اسپاسم معده، نفخ و یبوست استفاده می‌شود. این روغن همچنین سبب تقویت اشتها می‌شود و به تنظیم تولید صفرا (که نقش مهمی در هضم دارد) کمک شایانی می‌کند.

خواص رزماری برای مو + مضرات، روش و مدت استفاده

برای درمان بیماری‌های معده، ۱ قاشق‌چای‌خوری روغن حامل (همچون روغن نارگیل یا روغن بادام) را با ۵ قطره روغن رزماری مخلوط کنید. سپس به‌آرامی مخلوط حاصل را روی شکمتان ماساژ دهید. استفاده منظم از روغن این گیاه دارویی به این روش سبب سم‌زدایی کبد شده و سلامت کیسه صفرا را بهبود می‌دهد.

این مطلب را بخوانید
واکسن گارداسیل بهتر است یا پاپیلوگارد؟

نحوه مصرف رزماری

بسته به این که هدفتان از استفاده از این گیاه دارویی چیست می‌توانید آن را به روش‌های مختلفی استفاده کنید. می‌توانید برگ‌های تازه این گیاه دارویی را بخورید یا با آن‌ها دم‌نوش درست کنید، روغن آن را روی پوست استعمال کنید یا آن را استنشاق کنید.

۱-طرز تهیه دم‌نوش رزماری

مواد موردنیاز:

  • ۵ گرم برگ تازه رزماری
  • ۲۵۰ میلی‌لیتر (یا ۸ اونس) آب جوش

طرز تهیه: برگ‌های رزماری را به یک قابلمه آب داغ اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه خیس بخورد. در این مدت حتماً در قابلمه را بگذارید. سپس ترکیب حاصل را از یک صافی توری عبور دهید و صبر کنید تا خنک شود. می‌توانید این دم‌نوش را ۳ یا ۴ بار در روز مصرف کنید. ترجیحاً این دم‌نوش را بدون شیرین‌کننده مصرف کنید.

۲-طرز استفاده از رزماری برای مو

می‌توانید از روش‌های زیر برای استعمال روغن این گیاه دارویی روی موها استفاده کنید:

  • روغن را مستقیم روی پوست سر استعمال کنید:

بعدازاین که حدود ۵ قطره روغن ضروری رزماری را با یک قاشق‌چایخوری روغن حامل (همچون روغن جوجوبا یا روغن نارگیل) مخلوط کردید، آن را به طور مستقیم روی پوست سرتان ماساژ دهید.شستشوی بعد از استعمال روغن اختیاری است. اگر تصمیم دارید روغن را آبکشی کنید، اجازه دهید روغن حداقل ۵ تا ۱۰ دقیقه روی پوست سرتان بماند.

  • آن را با شامپوی خود مخلوط کنید:

می‌توانید روغن این گیاه دارویی را به کاندیشنر مو، لوسیون یا کرم اضافه کنید. اما احتیاط کنید و زیاد اضافه نکنید. به‌ازای هر اونس از محصول حدود پنج قطره اضافه کنید و سپس طبق معمول از محصول استفاده کنید.اسپری موی رزماری نوعی تقویت‌کننده است که برای جلوگیری از ریزش مو و تقویت آن مورداستفاده قرار می‌گیرد. گیاه رزماری متعلق به منطقه مدیترانه بوده و خواص ضدقارچی و آنتی‌اکسیدانی دارد که می‌تواند ساقه موها را تقویت کند و ضخامت آنها را افزایش دهد. همچنین این گیاه می‌تواند رشد موها را نیز تحریک کند. این محصول سال‌هاست که توسط گیاه‌شناسان و بسیاری از افراد برای تقویت موها به کار گرفته می‌شود. در ادامه نحوه تهیه اسپری رزماری مو و خواص آن برای رشد و تقویت مو را بیان می‌کنیم.

خواص رزماری برای مو + مضرات، روش و مدت استفاده

خواص اسپری رزماری برای مو

همانطور که در ابتدای مقاله توضیح دادیم، رزماری یک گیاه ارزشمند و طبیعی است که به‌عنوان یک درمانگر مؤثر برای بهبود و سلامتی موها مورداستفاده قرار می‌گیرد. این گیاه علاوه بر جلوگیری از ریزش و افزایش ضخامت ساقه موها، به بهبود کیفیت و زیبایی آنها نیز کمک می‌کند. برای تهیه اسپری رزماری مو بهتر است از شاخه‌های تازه این گیاه استفاده کنید. برخی از مهم‌ترین خواص و ویژگی‌های رزماری به شرح زیر است:

تقویت مو: رزماری به‌عنوان یک تقویت‌کننده مو شناخته می‌شود. این گیاه با تحریک کیسه‌های ترشحی پوست سر، گردش خون در ناحیه کف سر را افزایش می‌دهد. این افزایش گردش خون موجب رشد سریع موها شده موجب و به تعویق‌انداختن سفیدی آنها نیز می‌شود.حفاظت از پوست سر: رزماری دارای خاصیت ضدقارچی و آنتی باکتریایی است که پوست سر را پاک‌سازی کرده و از بروز بیماری‌های مرتبط با پوست سر جلوگیری می‌کند.بهبود رشد مو: رزماری به رشد موها کمک می‌کند. این گیاه با تحریک فولیکول‌ها، موجب تقویت ریشه موها شده و به تسریع روند رشد آنها کمک می‌کند.ابریشمی و براق کردن مو: استفاده از رزماری می‌تواند موها را ابریشمی و براق کند.جلوگیری از خارش و التهاب پوست سر: رزماری خاصیت ضدالتهابی دارد و می‌تواند در درمان خارش و حساسیت پوست سر مفید باشد.

مواد لازم برای تهیه اسپری موی رزماری

این مطلب را بخوانید
انواع شایع بیماری‌های پوستی را بشناسید

استفاده از رزماری برای تقویت مو باید به‌اندازه و مدیریت شده باشد. همچنین در زمان استفاده از این محصول باید موها خشک و تمیز باشند. علاوه بر این مواد به‌کاررفته در آن باید به‌درستی با هم ترکیب شوند. پس از استفاده باید کف سر به‌خوبی ماساژ داده شود تا ترکیب اثر کند. این ترکیب بایدنیم تا یک ساعت روی موها بماند. استفاده منظم و صحیح از رزماری می‌تواند به تقویت موها کمک کرده و سلامت و زیبایی آنها را تضمین کند. همچنین گیاه رزماری به طور طبیعی از بیماری پوست سر و فولیکول‌های مو نیز پیشگیری می‌کند. رزماری موجب هیدراته‌شدن و آبرسانی کف سر و موها نیز می‌شود. حال مواد لازم برای ساخت اسپری رزماری مو شامل موارد زیر است:

  • چند شاخه گیاه رزماری تازه یا یک قاشق چای‌خوری اسانس رزماری
  • نصف قاشق چای‌خوری روغن نارگیل یا زیتون
  • یک فنجان آب مقطر یا همان آب جوش
  • یک ظرف اسپری

توجه داشته باشید که بهتر است از گیاه رزماری برای تهیه اسپری تقویتی استفاده کنید، در صورت نبودن گیاه تازه می‌توانید از اسانس و یا رزماری خشک نیز بهره ببرید.

خواص رزماری برای مو + مضرات، روش و مدت استفاده

نحوه استفاده از اسپری رزماری برای مو

درست کردن اسپری رزماری مو و استفاده از آن در رشد و تقویت موها بسیار مؤثر است. در استفاده از این محصول باید به چند نکته کلیدی توجه کنید. قبل از استفاده از اسپری رزماری، موهای خود را ب شامپو بشویید تا کثیفی و چربی از موها شسته شود. سپس موها را به‌دقت خشک کنید. اسپری را بادقت به‌تمامی قسمت‌های سر و موها بزنید. این محلول را به‌تدریج به ریشه‌ها و ساقه موها بزنید، معمولاً از ۵ تا ۱۰ پاف برای هر بخش از مو کافی است. سپس به‌آرامی با انگشتانتان کف سر و موهای خود را ماساژ دهید. این کار به گردش خون در پوست سر کمک کرد و تأثیر اسپری را چندبرابر می‌کند.

 اسپری را حداقل نیم ساعت تا یک ساعت روی موها و پوست سر نگه دارید. اگر می‌توانید بگذارید بیشتر بماند تا بهتر جذب شود. پس از گذشت مدت‌زمان موردنیاز، موهای خود را به‌دقت بشویید. از آب ولرم و شامپو استفاده کنید تا مواد رزماری از موها شسته شوند. این مراحل را دو بار در هفته تکرار کنید تا از اثرات مثبت این محلول برای تقویت مو بهره‌مند شوید. توجه داشته باشید که اگر بعد از استفاده از این محلول در پوست سرتان حساسیت یا التهاب ایجاد شد، یا علائمی مانند خارش داشتید استفاده از اسپری را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید.

دیگر خواص روغن رزماری
دانشمندان در حال بررسی و مطالعات بیشتری بر دیگر خواص روغن رزماری هستند، اما تحقیقات و مطالعات نمونه های انسانی فاقد آن است. در تحقیقات انسانی روغن های ضروری را از طریق استنشاق یا استفاده موضعی آزمایش می کنند که بر روی برخی افراد مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، در برخی از مطالعات بر روی حیوانات، روغن رزماری را به صورت خوراکی آزمایش می کنند، اما این روش به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا روغن های اساسی نباید بلعیده شوند.

با این حال، طی مطالعات انجام شده و به اثبات رسیده، روغن رزماری ممکن است برای موارد زیر مفید باشد:

مبارزه با سرطان: روغن رزماری دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی است که مطالعات و آزمایش های به اثبات رسیده در این رابطه، نشان می دهد که ممکن است با سلول های سرطانی مبارزه کند.

حفظ سلامت کبد و گوارش: مطالعات انجام شده بر روی حیوانات در این خصوص، نشان می دهد که روغن رزماری ممکن است باعث افزایش ترشح در صفرا شود که این امر در هضم چربی های بدن بسیار مهم است و مکانیسم های دفاعی آنتی اکسیدانی موجود در بدن را برای محافظت از کبد و گوارش فعال می کند.

خواص رزماری برای مو + مضرات، روش و مدت استفاده

جلوگیری از مسمومیت های غذایی: روغن رزماری می تواند از رشد و تکثیر برخی از گونه های باکتری که باعث مسمومیت های غذایی می شوند جلوگیری کند. این امر مستلزم استفاده از مقادیر بسیار دقیق از روغن رزماری برای مواد غذایی است. ترجیحا این کار را در محیط خانه آزمایش نکنید.

این مطلب را بخوانید
عمل برداشتن رحم یا هیسترکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟

کاهش عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها بر بدن : روغن یا اسانس رزماری و یا سایر اسانس ها ممکن است اثرات نامطلوب برخی آنتی بیوتیک ها را تا میزانی کاهش دهند. این جریان ممکن است دوز کمتری از این داروها را مجاز کند و عوارض جانبی آن ها را کاهش دهد.

افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی: روغن رزماری و سایر اسانس ها ممکن است دیواره سلولی باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک را تضعیف کنند که نه تنها به آن ها آسیب می رسانند بلکه مانع از ورود آنتی بیوتیک ها به آن ها می شوند.

البته دقت کنید تمام این فوایدی که برای روغن رزماری ذکر شده در واقع برای روغن رزماری اصل و خالص می باشد و قطعا محصولات تقلبی تاثیر گذاری ندارند. برای خرید روغن رزماری اصل میتوانید از طریق فروشگاه های معتبر مانند بکرینا اقدام کنید.

هشدار هایی در رابطه با مصرف روغن رزماری

  • ممکن است روغن رزماری نیز مانند بسیاری از روغن ها موجب حساسیت احتمالی در برخی نواحی از پوست شود.

    توجه داشته باشید این روغن را دور از دسترس کودکان آن را نگه دارید.اگر باردار، شیرده یا تحت مراقبت های پزشک هستید، لازم است که با پزشک خود قبل از استفاده آن مشورت کنید.از تماس با چشم، درون گوش و نواحی حساس بدن تا حد امکان خودداری کنید. همچنین لازم به ذکر است که هیچ مدرک معتبری مبنی بر اینکه روغن رزماری برای ریزش مو در دوران کودکی تاثیر گذار است یا استفاده از آن برای پوست سر کودکان کاملا بی خطر است، وجود ندارد. پس بهتر است، استفاده از آن برای کودکان احتیاط شود.

    مطالعات نشان می دهند که این روغن می تواند با بهبود تمرکز و حافظه، مبارزه با ریزش مو، تسکین درد و التهاب، دفع حشرات خاص و آزار دهنده و کاهش استرس، سلامت شما را تقویت بخشد.اگر می خواهید روغن رزماری را امتحان کنید، کافی است آن را استنشاق کرده یا مقداری از آن را با روغن حامل مناسبی رقیق کنید و به صورت موضعی بر سطح پوست استفاده کنید. به یاد داشته باشید کهاین روغن بسیار غلیظ است، بنابراین شما فقط به چند قطره از آن برای مصرف نیاز دارید.

چگونه باید از جوشانده رزماری برای تقویت موی سر استفاده کرد؟

هنگامی که صحبت از حداکثر استفاده از آب رزماری برای موها می‌شود، قوام و غلظت آن مهم است. روش استفاده از جوشانده رزماری برای تقویت موی سر شامل مراحل زیر است:

  • یک لیوان آب را در ظرف مناسب ریخته و بجوشانید.
  • به محض جوش آمدن آب یک مشت برگ رزماری خشک شده به آن اضافه کنید.
  • پنج دقیقه زمان جوش بهینه برای آزادسازی بالاترین غلظت ترکیبات فنلی لازم است.
  • اجازه دهید برگ رزماری در آب جوش به مدت پنج ساعت دم بکشد.
  • پس از خنک شدن، مخلوط را در آب رقیق کنید تا برای آبکشی موهایتان کافی باشد. همچنین می‌توانید این محلول غلیظ را به نسبت 4 به 1 به شامپویتان اضافه کنید.
  • بعد از اینکه موهایتان را شامپو زدید از آبکشی مو با آب رزماری در موهایتان استفاده کنید.
  • اجازه دهید آب رزماری حداقل یک ساعت روی موهایتان بماند.
  • سپس موهایتان را با آب معمولی آبکشی کنید.

برای درمان پوست سر با رزماری می‌توانید روغن رزماری را روی پوست سر ماساژ داده و بگذارید یک شب بماند. علاوه بر این از روش زیر می‌توانید پوست سرتان را با استفاده از جوشانده رزماری تقویت کنید:

  • مشکل نازک شدن مو، خود ساقه مو نیست، بلکه در ریشه است. بنابراین باید این ماده را روی پوست سر مالیده و بگذارید بماند تا بتواند به فولیکول‌ها نفوذ کند و اثرات خود را اعمال کند.
  • 30 دقیقه قبل از شامپو زدن جوشانده رزماری را روی پوست سر بمالید.
  • حالا با استفاده از کلاه حمام یا یک حوله مناسب و تمیز سر خود را بپوشانید.
این مطلب را بخوانید
روش‌های درمان خارش و قرمزی پوست صورت؛ نشانه‌ای ساده، اما دلیلی برای انگل دمودکس

فواید روغن ر‌زماری برای پوست

خواص روغن رزماری برای پوست بسیار عالی است. زیرا این روغن آهن، کلسیم و ویتامین B6 دارد. در واقع اصلی‌ترین خاصیت این روغن برای رفع مشکلات پوست و مو است. رو‌غن گیاه ر‌زماری می‌تواند به بهبود کیفیت و جوان‌سازی پوست شما کمک کند. رو‌غن گیاه ر‌زماری با اکسیژن‌رسانی به زیر پوست می‌تواند به جوان‌سازی آن کمک کند. محققان روغن رزماری برای صورت را توصیه می‌کنند. زیرا این روغن خواص متفاوتی برای پوست صورت دارد. روغن رزماری برای لک صورت نیز استفاده می‌شود. زیرا این روغن مانند یک اسید ملایم عمل کرده و سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد و لایه جدیدی تولید می‌کند. همچنین روغن رزماری برای پوست چرب نیز مفید است. زیرا چربی پوست را متعادل کرده و از تولید چربی اضافه جلوگیری می‌کند. روغن رزماری برای جوش صورت نیز بسیار موثر است. زیرا روغن رزماری لایه‌های پوست را پاک می‌کند و از ایجاد آلودگی‌هایی که موجب ایجاد آکنه می‌شود جلوگیری می‌کند. همچنین از روغن رزماری برای  رفع خارش سر نیز استفاده می‌شود. این روغن در واقع تحریکات پوستی را از بین می‌برد و از خارش سر جلوگیری می‌کند.

سوالات متداول

روغن رزماری برای ریش خوبه؟

یک مطالعه هفت‌ماهه نشان داد که استفاده موضعی از روغن این گیاه دارویی می‌تواند تا ۴۴ درصد رشد ریش را افزایش دهد. در همین مطالعه، نشان داده شد که روغن‌های محبوب و مفید برای سلامت مو (مانند روغن جوجوبا، روغن هسته انگور و روغن درخت چای) توانستند تنها ۱۵ درصد رشد ریش را افزایش دهند.

پماد رزماری برای بواسیر خوبه؟

بیماری بواسیر تقریباً ۳ نفر از هر ۴ بزرگسال را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برخی از پمادهای درست شده از گیاهان دارویی می‌توانند به درمان بواسیر کمک زیادی کنند. برخی از این گیاهان شامل اسطوخودوس و رزماری هستند.

رزماری همان ترخون است؟

خیر رزماری و ترخون دو گیاه متفاوت‌اند. ظاهر و خواص این دو گیاه با هم متفاوت است و هر یک از آن‌ها برای اهداف متفاوتی استفاده می‌شوند.

پماد رزماری برای گرفتگی عضلات خوبه؟

بله. خواص ضددرد و ضدالتهابی این گیاه دارویی باعث شده که به یک داروی موضعی ایده‌آل برای تسکین دردهای عضلانی و ناراحتی‌های روماتیسمی تبدیل شود.

آیا مصرف رزماری در بارداری ضرر دارد؟

ازآنجایی‌که مصرف این گیاه دارویی در دوزهای بالا ممکن است باعث سقط‌جنین شود، زنان باردار نباید آن را به‌عنوان مکمل مصرف کنند. اما مصرف آن به‌عنوان ادویه در غذا بی‌خطر است.

آیا می توان رزماری را در دوران شیردهی مصرف کرد؟

مصرف دوز بالای این گیاه دارویی در دوران شیردهی هم خطرناک است. به همین خاطر بهتر است قبل از مصرف حتماً با دکتر طب سنتی مشورت کنید.

سخن پایانی

یکی از اثربخش‌ترین انواع گیاهانی که دارای خواص بسیار زیاد و بی‌نظیری برای پوست و مو می‌باشد گیاه رزماری است، به طوری که در اکثر مواد مراقبتی و زیبایی پوست و مو از گیاه رزماری استفاده می‌شود.خواص رزماری برای مو سال‌هاست آشکار شده و بسیاری از افراد سال‌های سال است که از این گیاه شگفت‌انگیز برای موهای خود استفاده می‌کنند.

اگر تا به حال از این گیاه شگفت‌انگیز و تاثیرات جادویی آن بر روی پوست و موی خود غافل بوده‌اید، اکنون زمان آن رسیده تا توجه بیشتری به این گیاه کرده و از خواص رزماری برای پوست و موی خود بهره‌مند شوید.از آنجایی که ۹۰ درصد زیبایی افراد به داشتن پوست و موهای زیبا و سالم مربوط می‌شود و گیاه رزماری می‌تواند پوست و موی شما را به طرز حیرت‌انگیزی زیبا کند تصمیم گرفتیم تا در این مقاله روش‌های استفاده و بهره‌گیری از این گیاه برای پوست و مو را با شما به اشتراک بگذاریم.

پیشنهاد ما به شما

قلم کامپوزیت دندانپزشکی

قلم‌های کامپوزیت از جمله ابزارهای ضروری در دندانپزشکی مدرن هستند که برای طیف گسترده‌ای از …

دیدگاهتان را بنویسید