امروزه اغلب مردم از بیماری دیابت آگاهی نسبی دارند و میدانند که این بیماری در سه نوع ۱، ۲ و دیابت بارداری شیوع بالایی دارد. دیابت نوع 2 نسبت به انواع دیگر آن در افراد بیشتر مشاهده میشود. خوب است بدانید زمانی که به این بیماری مبتلا شوید، دیگر نمیتوانید با رعایت چند دستورالعمل پزشکی ساده قند خون را کنترل کنید. بنابراین بهترین اقدام پیشگیری از ابتلا است. اما کسانی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند، چگونه میتوانند این بیماری مزمن را تا حدودی تحت کنترل داشته باشند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا به پاسخ برخی از سؤالات متداول درباره این بیماری برسیم.
فهرست مطالب
- دیابت نوع 2 چیست؟
- دلایل ابتلا به دیابت نوع 2 چیست؟
- تفاوت دیابت نوع یک و نوع دو چیست؟
- چه کسانی در خطر دیابت نوع 2 قرار دارند؟
- نحوهی تشخیص دیابت نوع ۲ چگونه است؟
- عوامل خطر دیابت نوع ۲ چیست؟
- بررسی راههای درمان دیابت نوع ۲
- روشهای پیشگیری از دیابت نوع ۲ چیست؟
- معرفی رژیم غذایی برای دیابت نوع 2
- عوارض دیابت نوع 2 چیست؟
- آیا افرادی که دیابت نوع 2 دارند می توانند باردار شوند؟
- کدام زنان بیشتر دیابت نوع 2 می گیرند؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
دیابت نوع 2 چیست؟
در مبتلایان به دیابت نوع ۲ حساسیت به انسولین کاهش یافته و بدن نمی تواند به طور موثر از این هورمون به منظور کنترل قند خون استفاده کند. در نتیجه به تدریج قند خون فرد افزایش می یابد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله انواع پر کردن دندان را بخوانید. دیابت نوع ۲ در مقایسه با دیابت نوع ۱ از شیوع بالاتری برخوردار بوده و حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد موارد ابتلا به دیابت را شامل می شود. شواهد علمی نشان می دهد که بین این نوع دیابت و سبک زندگی رابطه تنگاتنگی وجود دارد.
انسولین یک هورمون است که بهطور طبیعی تولید میشود. هنگامی که شما غذا میخورید، پانکراس شما آن را تولید کرده و آزاد میکند. انسولین به انتقال قند از جریان خون شما به سلولها در بدنتان کمک میکند که در آنجا به انرژی تبدیل میشود.
اگر شما دیابت نوع 2 دارید، بدنتان به انسولین مقاوم میشود. بدن شما دیگر از این هورمون بهطور مؤثر استفاده نمیکند. این کار پانکراس شما را مجبور میکند که بیشتر کار کند و انسولین بیشتری تولید کند. در طول زمان، این کار باعث آسیب به سلولهای پانکراس میشود. درنهایت پانکراس شما ممکن است قادر به تولید انسولین نباشد.
اگر شما به اندازه کافی انسولین تولید نمیکنید و یا بدن شما بهدرستی از آن استفاده نمیکند، گلوکز در خون شما زیاد میشود. این کار باعث میشود که سلولهای بدن شما برای تولید انرژی کمبود داشته باشند. ممکن است به دلیل عملکرد نادرست سلولها در پانکراس و یا ارتباط سلولها و گردش خون باشد. در برخی افراد، کبد نیز گلوکز زیادی تولید میکند.
علائم دیابت نوع 2 :
دیابت نوع ۲ میتواند به آهستگی پیشرفت کند. زمانی که بیماری پیشرفت میکند، علائم هم شدیدتر و به طور بالقوه خطرناکتر میشوند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله سکته مغزی چیست را بخوانید. علائم این بیماری ممکن است خفیف باشند، که همین موضوع باعث میشود در ابتدای بیماری مورد غفلت قرار بگیرند. علائم و نشانههای اولیهی دیابت نوع ۲ عبارتند از:
- احساس گرسنگی مداوم
- بیحالی
- ضعف و خستگی
- کاهش وزن
- تشنگی مفرط
- تکرر ادرار
- خشکی دهان
- خارش پوست
- تاری دید
اگر قند خون بدن برای مدت طولانی بالا باشد، علائم زیر میتوانند رخ دهند:
- عفونت قارچی
- بریدگیها و کبودیهایی که دیر بهبود پیدا میکنند
- بروز نواحی تیره روی پوست (بیماری پوستی آکانتوزیس نیگریکانس)
- درد کف پا
- احساس بیحسی در اندام یا اعصاب نوروپاتی
دلایل ابتلا به دیابت نوع 2 چیست؟
ممکن است یک استعداد ژنتیکی برای مبتلا شدن به دیابت نوع 2 وجود داشته باشد.همچنین یک استعداد ژنتیکی چاقی وجود دارد که خطر مقاومت به انسولین و دیابت را افزایش میدهد. ممکن است دلایل محیطی برای شروع بیماری وجود داشته باشد. به احتمال زیاد، ترکیبی از این عوامل باعث بالا رفتن خطر ابتلا به دیابت نوع دو میشود. مطالعات درباره علل ابتلا به دیابت نوع 2 هنوز در جریان است.
تفاوت دیابت نوع یک و نوع دو چیست؟
اگرچه دیابت نوع یک و نوع ۲ هر دو دارای ویژگیهای مشترک هستند اما تفاوتهای زیادی هم دارند. تفاوت اصلی بین دیابت نوع یک و نوع دو این است که دیابت نوع یک اساس ژنتیکی دارد و اغلب در اوایل زندگی ظاهر میشود اما نوع دو عمدتاً به سبک زندگی مربوط میشود و در طول سالیان بروز میکند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خواص عسل برای ورزشکاران را بخوانید.
در دیابت نوع یک، سیستم ایمنی بدن به سلولهای تولیدکننده انسولین در لوزالمعده حمله میکند و آنها را از بین میبرد. درواقع دیابت نوع یک نوعی اختلال خود ایمنی به شمار میرود درحالیکه دیابت نوع دو چنین نیست بلکه در اثر مصرف زیاد غذاهای قندی و عدم تحرک ایجاد میشود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله عفونت دندان چیست را بخوانید.
چه کسانی در خطر دیابت نوع 2 قرار دارند؟
برخی از عوامل خطر دیابت مرتبط با شیوه زندگی هستند و می توان آنها را کنترل کرد؛ از جمله:
- سیگار کشیدن
- اضافه وزن یا چاقی، خصوصاً افزایش دور کمر
- کم تحرکی
- مصرف رژیم غذایی حاوی گوشت فرآوری شده، چربی، شیرینی و گوشت قرمز
- سطح تری گلیسیرید بیش از 250 میلی گرم در دسی لیتر
- سطح پایین کلسترول خوب HDL (زیر 35 میلی گرم در دسی لیتر)
- سندروم تخمدان پلی کیستیک و دیابت حاملگی در زنان
برخی از عوامل خطر دیابت را نمی توان کنترل کرد، از جمله:
- داشتن نژاد اسپانیایی، آمریکایی، آسیایی و آفریقایی-آمریکایی
- داشتن سابقه خانوادگی (والدین یا خواهر و برادر مبتلا به دیابت)
- افزایش سن به بالاتر از 45 سال
نحوهی تشخیص دیابت نوع ۲ چگونه است؟
مهم نیست که پیشدیابت (وضعیتی که در آن قند خون تا حدودی بالاست ولی همهی علائم دیابت در فرد وجود ندارد.) داشته باشید یا نه، در هر صورت اگر علائم دیابت را دارید، فورا به پزشک مراجعه کنید. پزشک میتواند اطلاعات زیادی از نمونه خون شما به دست بیاورد. مراحل تشخیص دیابت نوع ۲ میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تست هموگلوبین A1C، که در آن مقدار متوسط گلوکز خون در طول دو یا سه ماه گذشته اندازهگیری میشود. برای انجام این تست نیازی نیست ناشتا باشید. پزشک میتواند بر اساس نتایج به دست آمده از آزمایش، وضعیت شما را تشخیص دهد.
- آزمایش پلاسما گلوکز، که برای انجام آن باید از ۸ ساعت قبل از آزمایش چیزی نخورید. در این تست میزان گلوکز موجود در پلاسما اندازهگیری میشود.
- آزمایش تحمل گلوکز خوراکی، که در آن از شما قبل، یک ساعت بعد و دو ساعت بعد از نوشیدن یک دوز گلوکز، خون گرفته میشود. نتایج آزمایش نشان میدهند که بدن شما چقدر خوب میتواند قبل و بعد از نوشیدنی به گلوکز واکنش نشان دهد.
اگر دیابت دارید، پزشک اطلاعاتی را دربارهی نحوهی مدیریت این بیماری به شما میدهد. از جمله:
- چگونه به تنهایی سطح گلوکز خونتان را بررسی کنید.
- اطلاعاتی در مورد داروهایی که باید مصرف کنید.
- توصیههای مربوط به رژیم غذایی
- توصیههایی در مورد فعالیت فیزیکی
ممکن است نیاز شود به متخصص غدد مراجعه کنید. احتمالا نیاز شود اوایل دورهی بیماری در فواصل زمانی کم به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که برنامهی درمانیتان موثر است. به یاد داشته باشید که تشخیص زودهنگام، کلید مدیریت صحیح دیابت است.
عوامل خطر دیابت نوع ۲ چیست؟
ممکن است علت دقیق دیابت نوع ۲ را ندانیم، اما این را میدانیم که بعضی عوامل میتوانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.بعضی عوامل، مانند عوامل زیر، خارج از کنترل شما هستند:
- اگر خواهر، برادر یا والدینتان به دیابت نوع دو مبتلا هستند، احتمال ابتلای شما بیشتر است.
- ممکن است در هر سنی به دیابت نوع دو مبتلا شوید، اما خطر ابتلا به این بیماری با افزایش سن بیشتر میشود؛ به ویژه زمانی که ۴۵ سالتان میشود.
- نژادهای آفریقایی_آمریکایی، لاتینها، آسیایی_آمریکاییها و آمریکاییهای سرخپوست در مقایسه با افراد سفیدپوست در معرض خطر بالاتری هستند.
- خانمهای مبتلا به سندروم تخمدان پلیکیستیک در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
شاید بتوانید عوامل زیر را تغییر دهید:
- داشتن اضافه وزن به معنای داشتن چربی بیشتر در بافتها است، که این مسئله سلولها را نسبت به انسولین مقاوم میکند.
- چربی اضافه در ناحیهی شکم، بیشتر از چربی اضافه در پهلوها و رانها خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد.
- اگر زندگی بیتحرکی داشته باشید، خطر ابتلای شما بیشتر میشود. ورزش منظم سبب استفاده از گلوکز میشود و به سلولها کمک میکند واکنش بهتری به انسولین داشته باشند.
- خوردن غذاهای ناسالم یا بیش از حد غذا خوردن میتواند سطح گلوکز خون را به شدت مختل کند.
- اگر قبلا دیابت بارداری یا پیشدیابت داشتهاید، در معرض خطر بیشتری قرار دارید.
بررسی راههای درمان دیابت نوع ۲
شما میتوانید دیابت نوع ۲ را به طرز موثری کنترل کنید. پزشک شما را راهنمایی میکند که هر چند وقت یکبار لازم است سطح قند خونتان را بررسی کنید. هدف از این کار این است که سطح قند خونتان در یک محدودهی مشخص باقی بماند و تغییر نکند.
برای مدیریت دیابت نوع ۲، به نکات زیر توجه کنید:
- در رژیم غذایی خود مواد غذایی سرشار از فیبر و کربوهیدراتهای سالم بگنجانید. خوردن میوه، سبزی و غلات سبوسدار میتواند به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک کند.
- وعدههای غذایی خود را حذف نکنید.
- هنگامی که سیر شدید، از غذا خوردن دست بکشید.
- وزنتان را کنترل کنید و قلبتان را سالم نگه دارید. این یعنی مصرف کربوهیدراتهای تصفیهشده، شیرینی و روغنهای حیوانی را به حداقل برسانید.
- هر روز حدود ۳۰ دقیقه ورزش هوازی انجام دهید تا قلبتان سالم بماند. ورزش کردن به کنترل قند خون هم کمک میکند.
پزشک به شما در تشخیص علائم اولیهی بالا بودن و پایین بودن بیش از حد قند خون و کارهایی که باید در هر موقعیت انجام دهید، کمک میکند. همچنین به شما کمک میکند متوجه شوید کدام غذاها سالم و کدام یک ناسالم هستند.مصرف انسولین برای همهی افراد مبتلا به دیابت نوع دو ضروری نیست. اگر به مصرف انسولین نیاز دارید، به این دلیل است که پانکراس شما به اندازهی کافی انسولین تولید نمیکند.
نکتهی بسیار مهم این است که انسولین را همانطور که پزشک به شما گفته است مصرف کنید. داروهای با نسخهی پزشک دیگری هم وجود دارد که به کنترل بیماری کمک میکنند.
روشهای پیشگیری از دیابت نوع ۲ چیست؟
همیشه نمیتوانید از ابتلا به دیابت نوع ۲ پیشگیری کنید، چون نمیتوانید در مورد ژنتیک، نژاد یا سن خود کاری کنید. با این حال، با انجام برخی تغییرات در سبک زندگی میتوانید شروع دیابت نوع دو را به تعویق بیندازید یا به طور کامل از آن پیشگیری کنید. در ادامه به بعضی از این تغییرات اشاره میکنیم.
1. رژیم غذایی
باید مصرف قند و کربوهیدراتهای تصفیهشده را محدود و آنها را با مواد غذایی سالم و مغذی مانند غلات سبوسدار، کربوهیدراتهای سالم و فیبر جایگزین کنید. گوشت کمچرب، گوشت مرغ و ماکیان یا ماهی پروتئین مورد نیاز بدن شما را تامین میکنند.بدن شما همچنین به اسیدهای چرب امگا ۳ نیاز دارد، که دوستدار قلب هستند و در بعضی انواع ماهیها، چربیهای تک غیراشباع و چند اشباعنشده وجود دارند. محصولات لبنی که مصرف میکنید باید کمچرب باشند.
فقط اینکه چه چیزی میخورید مهم نیست، بلکه مقدار غذایی که میخورید هم اهمیت دارد. باید مواظب میزان غذایی که میخورید باشید و سعی کنید هر روز سر ساعت مشخص غذا بخورید.
2. کنترل وزن
اگر اضافه وزن دارید، احتمال ابتلا به دیابت نوع دو در شما بیشتر است. دنبال کردن یک رژیم غذایی متعادل و ورزش کردن روزانه میتواند به شما در کنترل وزن کمک کند. اگر این تغییرات مفید نبودند، پزشک میتواند شما را در مورد نحوهی کاهش وزن بیخطر راهنمایی کند.
3. ورزش کردن
اگر این بیماری را داشته باشید ، ورزش بسیار مهم است. ورزش باعث حساسیت بیشتر سلول ها به انسولین شده و گلوکز را از خون بیرون می کشد. این باعث کاهش قند خون می شود و از همه مهمتر ، انرژی بهتری به شما می دهد زیرا گلوکز به سلولها منتقل می شود. هر نوع ورزش این کار را انجام می دهد ، اما وقتی فعالیت به عضله سازی کمک می کند ، مانند تمرین با وزنه یا استفاده از باندهای مقاومت ، مزایای بیشتری خواهید برد. فواید ورزش روی قند خون حدود 72-48 ساعت طول می کشد ، بنابراین برای شما مهم است که تقریباً هر روز از نظر جسمی تحرک داشته باشید.
ورزش منظم ، از جمله پیاده روی ، می تواند به افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند تا سطح گلوکز خون خود را کاهش دهند. فعالیت بدنی همچنین باعث کاهش چربی بدن ، کاهش فشار خون و جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی می شود. توصیه می شود افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در بیشتر روزها 30 دقیقه ورزش متوسط داشته باشند.
4. کاهش استرس
استرس به ویژه برای افراد دیابتی نگران کننده است. استرس نه تنها فشار خون را افزایش می دهد بلکه می تواند سطح گلوکز خون را نیز افزایش دهد. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت دریافتند که تکنیک های آرام سازی می تواند به مدیریت وضعیت آنها کمک کند. به عنوان مثال می توان تجسم ، مراقبه یا تمرینات تنفسی را نام برد. استفاده از شبکه های پشتیبانی اجتماعی نیز مفید است ، مانند گفتگو با یکی از اقوام یا دوست ، یکی از اعضای روحانیت یا یک مشاور.
سایر موارد عبارتند از:
- کاهش وزن
- مصرف داروهای خوراکی
- مصرف داروهای تزریقی
- درمان مشکلات دیگر مانند استرس یا آپنه خواب
- دریافت مکمل های غذایی
همه افراد دیابتی نیاز به دارو درمانی ندارند. اگر فرد تغییرات اساسی در سبک زندگی ایجاد کند ، یک برنامه غذایی سالم و ورزش به تنهایی می تواند کافی باشد. علائم ، نشانه ها و عوارض دیگر نیز ممکن است به درمان نیاز داشته باشند. به عنوان مثال ، باید کمبودهای تغذیه ای اصلاح شود ، ممکن است بیماری قلبی یا کلیوی نیاز به درمان داشته باشد و بینایی باید از نظر مشکلات چشمی مانند رتینوپاتی دیابتی بررسی شود.
معرفی رژیم غذایی برای دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 با مقاومت نسبت به انسولین همراه است و کاهش وزن و رژیم غذایی کاهش قند خون میتواند به بهبود وضعیت این بیماران کمک کند. رژیم غذایی یک ابزار مهم برای سالم نگه داشتن قلب و سطح قندخون خود در یک بازه سالم است. لازم نیست که یک نوع پیچیده و یا ناخوشایند باشد.
رژیم غذایی توصیهشده برای افرادی که دیابت نوع 2 دارند با رژیم غذایی که دیگران باید دنبال کنند یکسان است. نکات کلیدی این رژیم عبارتند از:
- وعدههای غذایی و میانوعدهها را سرموقع بخورید.
- غذاهای متنوعی را انتخاب کنید که مواد مغذی بالا و کالری بیمصرف کم داشته باشند.
- بیش از حد نخورید.
- برچسب غذاها را با دقت بخوانید.
غذاهایی که باید بخورید :
کربوهیدراتهای سالم میتوانند فیبر شما را تأمین کنند. گزینههای آن شامل این موارد است:
- سبزیجات؛
- میوهها؛
- حبوباتی مانند لوبیا؛
- غلات کامل؛
غذاهایی با اسیدهای چرب امگا3 که برای قلب مفید است عبارتند از:
- ماهی تن؛
- ساردین؛
- سالمون؛
- ماهی کاد؛
غذاهای ممنوعه در دیابت نوع 2 :
برخی غذاها وجود دارند که باید محدود شده و یا اصلاً استفاده نشوند. این غذاها عبارتند از:
- غذاهای سرشار از چربیهای اشباعشده؛
- غذاهای سرشار از چربیهای ترانس؛
- گوشت گاو؛
- گوشتهای فرآوریشده؛
- جگر؛
- مارگارین؛
- روغن شیرینی؛
- محصولات پختهشده؛
- میانوعدههای فرآوریشده؛
- نوشیدنیهای قندی؛
- محصولات لبنی پرچرب؛
- غذاهای شور؛
- غذاهای سرخشده؛
عوارض دیابت نوع 2 چیست؟
همانطور که گفتیم دیابت در توانایی بدن در متابولیسم کربوهیدرات ها برای تأمین انرژی اختلال ایجاد می کند و منجر به افزایش سطح قند خون می شود. این سطح قند خون به طور مزمن بالا ، خطر ابتلا به مشکلات جدی در سلامتی فرد را افزایش می دهد. اگر قند خون به مرور کنترل نشود ، عوارض ایجاد می شود. این شامل:
دیابت نوع 2 و حملات قلبی
در صورت ابتلا به دیابت ، خطر ابتلا به بیماری قلبی و حمله قلبی بیشتر است. با گذشت زمان ، افزایش سطح قند خون به عروق خونی آسیب می رساند و منجر به افزایش احتمال لخته شدن می شود. از هر سه نفر دیابت حدود دو نفر به دلیل بیماری قلبی می میرند. به همین دلیل ، کنترل کلسترول و فشار خون بالا علاوه بر قند خون مهم است. خبر خوب این است که همه این بیماری ها به تغییرات سبک زندگی سالم پاسخ می دهند.
خطرات کلیوی مربوط به دیابت نوع 2
خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیه با گذشت زمان در افراد دیابتی افزایش می یابد. دیابت شایعترین علت نارسایی کلیه است که حدود 44٪ موارد را تشکیل می دهد. تحت کنترل نگه داشتن دیابت می تواند خطر نارسایی کلیه را کاهش دهد. همچنین از داروها برای کاهش خطر بیماری کلیوی در افراد دیابتی استفاده می شود.
دیابت نوع 2 و آسیب چشم
رتینوپاتی دیابتی به رگهای خونی کوچک در شبکیه چشم آسیب می رساند که به دلیل افزایش سطح قند خون در طول زمان است. این می تواند باعث از بین رفتن تدریجی و دائمی بینایی شود. رتینوپاتی دیابتی شایعترین علت بروز نابینایی در افراد بین 20 تا 74 سال است. این تصویر استخرهای خون یا خونریزی در شبکیه را نشان می دهد.
درد عصب
نوروپاتی یا درد عصبی، سوزن سوزن شدن و بی حسی در اندامها، یکی از عوارض شایع دیابت کنترل نشده است. این حالت بیشتر در دست ، پا و انگشتان پا دیده می شود. کنترل دیابت می تواند از بروز این عارضه جلوگیری کند.
زخم پای دیابتی
آسیب به اعصاب ناشی از دیابت کنترل نشده باعث می شود حس کردن آسیبهایی که به پا می رسد، دشوار یا حتی غیرممکن شود. در عین حال ، آسیب به رگ های خونی می تواند گردش خون در پای افراد دیابتی را کاهش دهد. درنتیجه سرعت بهبود زخم ها ضعیف می شود و حتی ممکن است به گانگرن (قانقاریا) منجر شود. این عارضه حتی ممکن است به قطع عضو منجر شود.
سایر عوارض عبارتند از:
- مشکلات جنسی مانند اختلال نعوظ ، ناتوانی در ارگاسم یا احساس کامل احساس
- تکرر ادرار
- بوی غیر معمول ادرار
- تغییر شکل مفصل
- کما دیابتی (تهدید کننده زندگی)
آیا افرادی که دیابت نوع 2 دارند می توانند باردار شوند؟
اگر شما دیابتی هستید و باردار شوید، می توانید یک بارداری طبیعی و سالم داشته باشید ، اما برای جلوگیری از اضافه وزن و قند خون بالا باید اقدامات اضافی را انجام دهید. عادت های زندگی (خوردن در درجه اول سبزیجات و پروتئین بدون چربی و ورزش روزانه) از بروز مشکلات در دوران بارداری جلوگیری می کند. اگر دیابتی هستید و باردار هستید ، مرتباً سطح قند خون خود را کنترل کنید.
با پزشک خود در مورد بررسی متخصصان اضافی مراقبت های بهداشتی ، به عنوان مثال ، یک متخصص تغذیه ، مربی بهداشت یا پزشک طبیعی در مورد یک برنامه غذایی سالم صحبت کنید. اگر قند خون از کنترل خارج شود ، ممکن است:
- بچه شما درشت باشد که زایمان شما را نیز با دردسر مواجه می کند.
- به پره اکلامپسی مبتلا شوید
- زایمان زودرس داشته باشید
کدام زنان بیشتر دیابت نوع 2 می گیرند؟
دیابت حاملگی
زنانی که در بارداری به دیابت حاملگی مبتلا شده اند ، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 در مراحل بعدی زندگی قرار دارند. زنانی که در بارداری به دیابت حاملگی مبتلا شده اند ، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 در مراحل بعدی زندگی قرار دارند. این مورد در مورد زنانی که بچه های بزرگتر از 4 کیلوگرم دارند، نیز صدق می کند.
سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک یک مشکل سلامتی است که با بسیاری از کیست های کوچک در تخمدان ها ، قاعدگی های نامنظم و سطح بالای هورمون های آندروژن مشخص می شود. از آنجا که یکی از علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک مقاومت به انسولین است ، زنان مبتلا به این بیماری نیز در معرض خطر بیشتری برای دیابت قرار دارند.
سخن پایانی
شما در این مقاله با دیابت نوع 2 آشنا شدید. همچنین از علائم و درمان آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
باوجوداینکه برخی از پزشکان و متخصصین در حوزههای مختلف تشخیص و درمان مدعی هستند یکسری از روشهای دارویی و جراحی درمان قطعی دیابت نوع ۲ هستند، اما نمیتوان دراینباره بهیقین صحبت کرد؛ اما میتوانیم با استفاده از روشهای موجود تا حدود زیادی این بیماری را کنترل کنیم.
انسولین فقط زمانی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 تجویز می شود که نتوانسته اند قند خون را به اندازه کافی کم کنند تا از طریق دیگر از بروز عوارض جلوگیری کنند. برای جلوگیری از انسولین ، افراد مبتلا به این بیماری باید بسیار سخت تلاش کنند تا یک برنامه غذایی سالم شامل بسیاری از سبزیجات و پروتئین های لاغر ، ورزش روزانه و استرس را در نظر بگیرند. آنها همچنین باید داروهای خوراکی خود را به طور منظم مصرف کنند.