همه افراد برای داشتن لبخندی زیبا و دندانهای سالم به خدمات و درمان های دندانپزشکی نیاز دارند. داشتن دندانهایی زیبا و سالم مدیون مراقبتهای مداوم و رعایت اصول بهداشت دهان و دندان است. زیبایی، تمیزی، سالمبودن و یکدستبودن دندانها میتواند به یک لبخند زیبا بیانجامد و این لبخند زیبا نقش بسیار زیادی در زیبایی چهره افراد دارد. برخی ذاتا دندانهای سالم و زیبایی دارند و به دلیل مراقبتهای مداومی که از دندانهای خود انجام دادهاند، دندانهای آنها هیچ مشکلی ندارد. اما پوسیدگی، جرم دندان، نامرتببودن دندانها، عفونتهای دندان و لثه و موارد بسیار متعدد دیگر، همگی به خدمات و درمان های دندانپزشکی نیاز دارد. در
هروی دنتال میتوانید مقالات مفیدی درباره
اخبار دندانپزشکی و
مشاوه دندانپزشکی و مراقبت های دندانی را بخوانید.
در لابراتوار دندانپزشکی چه کارهایی انجام می شود؟
تکنیسینهای دندانسازی، با توجه به درخواست دندانپزشک مبنی بر چگونگی ساخت، انواع پروتزها را با استفاده از تجهیزات پیشرفته و طیف گسترده ای از مواد می سازند.
این تولیدات، هم شامل قطعات دندانمانند و هم شامل قطعات درمانی میشود. دندانسازهایی که در لابراتوارهای دندانسازی فعالیت می کنند را می توان یک عضو از تیم دندانپزشکی محسوب کرد که با همکاری یکدیگر به اصلاح دندانهای آسیبدیده و یا بازسازی دندانهای ازدسترفته میپردازند. دندانپزشکان قالب را پس از ضدعفونی به لابراتوار ارسال می کنند و دندانساز با توجه به طرح درمان، پروتز مورد نظر را می سازند.
چه چیزهایی در لابراتوار دندانپزشکی ساخته می شود:
- روتز برای بیماراتی که تمام دندان هایشان را از دست داده اند که همان دندان مصنوعی است.
- پروتز های متحرک جزئی یا پل های ثابت برای بیمارانی که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند.
- تاج هایی که دندان را می پوشانند و برای بازگرداندن اندازه و شکل اصلی آن طراحی شده اند.
- روکش هایی که زیبایی و عملکرد بیمار را افزایش می دهند.
- وسایل و آتل های ارتودنسی که برای کمک به صاف نگه داشتن و محافظت از دندان ها استفاده می شود.
در لابراتوار دندانپزشکی از چه مواد و تجهیزاتی استفاده کنیم؟
برای تکنسین های دندانپزشکی علاوه بر عملکرد، جذاب بودن پروتز جایگزین کننده دندان نیز اهمیت ویژه ای دارد. آنها از مواد و تجهیزات دندانپزشکی متنوعی در کارشان استفاده می کنند. تصمیم گیری در مورد انتخاب نوع موادی که برای لابراتوار نیاز می شود به موارد متفاوتی بستگی دارد. اولین نکته هنگام انتخاب یک ماده دندانی این است که آیا این ماده برای نوع ترمیم و مراحل ساختی که می خواهید استفاده کنید ساخته شده است یا خیر. نکته دوم بعد از سرمایه گذاری در ماده، تجهیزات لازم برای استفاده از مواد می باشد که در بیشتر موارد هنگام تجهیز لابراتوار خریداری می شود.
دندانهای مصنوعی از چه چیزی ساخته شدهاند؟
در گذشته دندانهای مصنوعی که پروتزها را تشکیل میدهند، از پرسلن یا پلاستیک ساخته شده بودند ، اما پروتزهای مدرن بیشتر به طور کلی از یک رزین سخت ساخته میشوند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله پر کردن دندان را بخوانید. مواد مورد استفاده در ساخت دندانهای مصنوعی شکنندهتر از دندانهای طبیعی هستند و در صورت افتادن یا عدم مراقبت صحیح از آنها، به راحتی میتوانند ترک برداشته و یا خرد شوند. این ماده همچنین خیلی سریعتر از دندانهای طبیعی دچار تغییر ظاهر شده و لک بر میدارد، و بنابراین باید هر پنج سال یکبار با مجموعه جدیدی از پروتزها جایگزین شود.
ساختار پشتی دندانهای مصنوعی که آنها را در جای خود نگه میدارد و به خط لثه طبیعی شباهت دارد، اغلب از رزین مشابهی که برای دندان استفاده میشود ساخته شده است ، یا از مواد پلیمری انعطاف پذیر تر که به صوت محکم روی خط لثه طبیعی قرار گرفته است، درست میشود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله
تفاوت دندانپزشکی و دندانسازی در چیست را بخوانید.
دلایل ایجاد درد دندان کدامند؟
دندانها از مهمترین اعضای بدن هستند و هم در زیبایی شما نقش دارند و هم در سلامت! اگر دندان درد داشتهباشید، نمیتوانید بهراحتی غذا بخورید و همین مسئله میتواند در سلامت شما تاثیرات مخرب بسیاری بگذارد. از طرفی اگر دندانهای شما زیبا نباشد؛ اعتماد به نفس کافی برای لبخند زدن و در اجتماع قرار گرفتن را نخواهیدداشت. پس سلامت دندانها و زیبایی آنها از مهمترین مسائلی هستند که میتواند در زندگی یک فرد وجود داشتهباشد.
- آبسه دندان
- شکستگی دندان
- عفونت یا التهاب لثه
- نمایانشدن ریشهی دندان به دلیل تحلیل لثه
- دندان قروچه
- سینوزیت
- کمبود فضا برای رشد دندان عقل
- درگیری اعصاب صورت
علائم درد دندان و راهحلهایی برای بهبود آن چیست؟
1- دندان حساس به غذای داغ یا سرد:
معمولاً نشانهی مشکلی جدی نیست مگر اینکه طول کشیده باشد. این حساسیت به علت پوسیدگی جزئی، مشکل در پُرشدگی قبلی یا پسرفتن اندک لثه ایجاد میشود.
- راه حل این نوع دندان درد:
میتوانید از خمیردندان مخصوص دندان حساس و مسواک نرم یا خیلی نرم استفاده کنید. هنگام مسواک زدن به جای حرکت جلو-عقب مسواک که باعث سایش ریشه بیرون زده دندان میشود فقط از حرکت بالا-پایین استفاده کنید. اگر مشکل برطرف نشد، به دندانپزشک مراجعه کنید.
2- دندان حساس به غذای داغ یا سرد پس از ترمیم دندان:
پس از پر کردن، به علت التهاب پالپ (هسته دندان) ممکن است دندان به غذای سرد یا گرم حساس باشد.
- راه حل این نوع دندان درد:
۲ تا ۴ هفته صبر کنید و در طول این مدت از مسواک نرم و خمیردندان مخصوص دندان حساس استفاده کنید. در صورت ادامهی درد یا بدتر شدن آن به دندانپزشک مراجعه کنید.
3- درد تیز و تیرکشنده دندان هنگام جویدن :
علت این درد، پوسیدگی، شکستگی و ترک در دندان یا لق شدنِ پرشدگیِ قبلی است. همچنین ممکن است به دلیل آسیب بافت داخل هستهی دندان نیز درد ایجاد شود.
- راه حل این نوع دندان درد:
برای بررسی به دندانپزشک خود مراجعه کنید. برای ادامه مطب میتوانید مقاله
چرا درد دندان شب هنگام و وقت خواب زیاد می شود را بخوانید.