اخبار

افزایش قیمت ۳۷۰ قلم دارو در کشور

رئیس سازمان غذا و دارو از افزایش قیمت ۳۷۰ قلم دارو در کشور خبر داد و با اشاره به اینکه این افزایش قیمت در ظاهر بالا به نظر می‌رسد، تصریح کرد: «با این حال، در مقایسه با نرخ تورم کشور، رقم مطلق این افزایش قیمت چندان قابل توجه نیست.»افزایش قیمت ۳۷۰ قلم دارو در کشور

مهدی پیرصالحی، معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، در سخنانی که عصر روز شنبه، 22 دی‌ماه در نخستین اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در ستاد وزارت بهداشت ایراد کرد، به یکی از چالش‌های موجود در حوزه داروخانه‌ها اشاره کرد و افزود: «یکی از دلایل عدم تمایل داروخانه‌ها به توزیع شیرخشک، سود پایین این محصول و تأخیر چندماهه در دریافت وجه آن از بیمه‌هاست. این وضعیت موجب شده تا شیرخشک برای داروخانه‌ها به کالای زیان‌آوری تبدیل شود که توجیه اقتصادی ندارد.»

وی در ادامه توضیح داد: «در حال حاضر پنج کارخانه تولید شیرخشک در کشور فعال هستند که به تأمین نیازهای داخلی می‌پردازند. در حال حاضر تنها کمبود در یک برند مشاهده می‌شود که آن هم در حال تولید با ظرفیت کامل است و امکان افزایش تولید بیشتر وجود ندارد. البته تلاش‌هایی برای استفاده از ظرفیت دیگر کارخانه‌ها در این زمینه صورت گرفته است.»

پیرصالحی با تأکید بر اینکه هدف اصلی سازمان غذا و دارو، مدیریت بهتر کمبودهای دارویی و کاهش آن‌ها است، افزود: «راه‌حل بلندمدت برای رفع این مشکلات، تجویز و مصرف منطقی داروست.»

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در ایران به‌طور متوسط در هر نسخه حدود چهار قلم دارو تجویز می‌شود، در حالی که این رقم در دنیا کمتر از دو قلم است، اشاره کرد: «این تفاوت در حوزه‌هایی نظیر آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای کورتیکواستروئیدی و داروهای تزریقی به وضوح دیده می‌شود.»

این مطلب را بخوانید
مغز انسان در پردازش اطلاعات: تناقض سرعت پردازش ۱۰ بیت در ثانیه در مقایسه با ورودی ۱ میلیارد بیت در ثانیه

وی همچنین بر لزوم بازنگری در شیوه‌های تجویز دارو و افزایش نظارت‌ها تأکید کرد.

پیرصالحی در ادامه درباره افزایش قیمت دارو نیز توضیح داد: «در مرحله اول، از میان حدود ۳۸۰۰ قلم دارو، قیمت ۳۷۰ قلم افزایش یافته است. به‌طور مثال، برخی آمپول‌ها که پیش از این ۶۰۰۰ تومان قیمت داشتند، اکنون به ۱۹ هزار تومان رسیده‌اند. اگرچه درصد این افزایش قیمت به‌طور ظاهری بالا به نظر می‌رسد، اما در مقایسه با تورم عمومی کشور، مقدار مطلق آن چندان زیاد نیست.»

رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: «از ابتدای سال جاری، میانگین افزایش قیمت دارو کمتر از ۳۰ درصد بوده که این رقم نسبت به نرخ تورم کشور، معقول و قابل قبول به نظر می‌رسد.»

پیرصالحی در پایان تأکید کرد که هدف اصلی سازمان غذا و دارو این است که قیمت دارو به نحوی تنظیم شود که هم منصفانه باشد و هم دسترسی مردم به دارو به راحتی فراهم گردد. وی تصریح کرد: «در دسترس بودن دارو برای ما اهمیت بیشتری نسبت به قیمت آن دارد. اگر قیمت دارو پایین نگه داشته شود، اما در بازار موجود نباشد، شرایط بسیار دشواری به وجود خواهد آمد. تمام تلاش ما بر این است که داروهای مورد نیاز مردم تأمین شود تا هیچ‌کس در تأمین دارو با مشکل مواجه نشود.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا