اخبارسلامت

هشدار درباره افزایش مخفیانه ایدز/ بدون مشکل در روند درمان

محمدمهدی گویا اظهار کرد که وضعیت بیماری ایدز در منطقه مدیترانه شرقی، که شامل ایران نیز می‌شود، نامناسب است. وی بیان کرد: طی ۱۰ سال اخیر، ۶۱ درصد موارد ابتلا به ایدز در این منطقه افزایش یافته است. متأسفانه به دلایل متعددی از جمله بحران‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و درگیری‌های منطقه‌ای، کنترل HIV تحت تأثیر قرار گرفته است.

وی افزود: کنترل بیماری‌های واگیر به ویژه HIV، سل و مالاریا در منطقه مدیترانه شرقی در یکی دو دهه اخیر با دشواری روبرو بوده است. این شرایط باعث شده تا موارد بیماری ایدز به طور کامل شناسایی نشوند و تعداد شناسایی‌ها بسیار کمتر از برآوردهای مبتلایان به این بیماری باشد، که این امر موجب گسترش بی‌سروصدای بیماری شده است.

این متخصص عفونی تاکید کرد: بیماری ایدز در صورت تشخیص به موقع قابل کنترل و درمان است. اگر مبتلایان شناسایی شوند، می‌توانند تحت درمان دارویی قرار گیرند و به کنترل بیماری در آینده نزدیک امیدوار بود. در حال حاضر موارد ابتلای جدید به ایدز در برخی کشورها نزدیک به صفر رسیده است.

گویا تاکید کرد: مشکلی برای درمان بیماران مبتلا به ایدز در کشور وجود ندارد و داروهای مناسبی برای درمان این بیماران در دسترس است که می‌تواند بیماری را کنترل کند. اما شناسایی مبتلایان عمده‌ترین مشکل ما است. وزارت بهداشت در اقدامی ارزشمند، پویش سراسری «من هم تست اچ آی وی می‌دهم» را پس از سه سال تعطیلی، دوباره راه‌اندازی کرده تا بیماریابی فعال انجام شود.

وی افزود: در حال حاضر وقتی افراد با رفتار پرخطر یا مشکوک به عفونت اچ‌آی‌وی به مراکز بهداشتی مراجعه می‌کنند، از آنها دعوت می‌شود که تست اچ‌آی‌وی دهند. این درخواست می‌تواند مورد پذیرش یا عدم پذیرش فرد واقع شود. اما در پویش سراسری اچ‌آی‌وی، وزارت بهداشت از طریق مشاوره و درخواست از افراد مشکوک توسط کارشناسان خبره، اقدام به انجام تست می‌کند.

این مطلب را بخوانید
اورژانس دندانپزشکی در عید

وی یادآور شد: در پویش اچ آی وی وزارت بهداشت ۴ سال پیش، بیماریابی فعال حتی به صورت میدانی و در مناطق پرخطر مانند مناطقی با آمار بالای اعتیاد دنبال شد که نتایج بسیار ارزشمندی به همراه داشت و تعداد قابل توجهی از مبتلایان شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: امیدواریم پس از موفقیت پویش «من هم تست اچ آی وی می‌دهم»، مسئولان به اهمیت روش بیماریابی فعال پی ببرند و چنین طرح‌هایی را در مناطق خاص و پرخطر ادامه دهند.

گویا یکی از مهم‌ترین عوامل عدم مراجعه و شناسایی مبتلایان ایدز را انگ اجتماعی دانست و افزود: برخی افراد که هیچ رفتار پرخطری هم نداشته‌اند، ممکن است به دلایل مختلفی به عفونت اچ آی وی مبتلا شده باشند و به دلیل انگ این بیماری، از انجام تست خودداری کنند.

وی بر اهمیت ارتقای اطلاع‌رسانی درباره بیماری ایدز و لزوم تست تشخیصی برای افراد مشکوک تأکید کرد و گفت: با افزایش سطح اطلاع‌رسانی در جامعه، افرادی که نگران تابوهای ایدز هستند، بیشتر و زودتر برای آزمایش ترغیب می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: در پویش‌های قبلی، اعداد و ارقام ملاک مقایسه بود، اما مهم است که افرادی که به ابتلای خود به عفونت اچ آی وی شک دارند، ترغیب شوند که آزمایش تشخیصی دهند و زودتر تحت درمان قرار گیرند. نباید فراموش کرد که در حال حاضر اچ آی وی یک بیماری قابل درمان و کنترل است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا