وقتی به دنیای روغن های فشرده سرد می پردازید، گنجینه ای از اکسیرهای طبیعی و غنی از مواد مغذی را کشف می کنید که می توانند روال های سلامت و زیبایی شما را متحول کنند. با فواید زیاد برای پوست، مو و تاثیر بسزا بر سلامت کلی، این مقاله به این موضوع می پردازد که روغن فشرده سرد چیست، تاریخچه آن، روند تولید آن، فواید بیشمار، مقایسه با سایر روش ها و چرا سزاوار جایگاهی در رژیم سلامت و زیبایی شماست!
روغن پرس سرد چیست و چگونه ساخته می شود؟
روغن پرس سرد روغنی است که با استفاده از روشی به نام «پرس سرد» استخراج شده است که شامل فشار دادن یک عنصر پایه بدون اعمال حرارت یا مواد شیمیایی است. این روش که اغلب با دانههای روغنی، هستهها، میوهها و سایر محصولات طبیعی استفاده میشود، شامل آسیاب کردن مواد به شکل خمیر و سپس فشار مکانیکی آن برای استخراج روغن است.
کل فرآیند در دمای پایین انجام می شود تا اطمینان حاصل شود که روغن زیر یک نقطه حرارت خاص باقی می ماند و مشخصات غذایی، طعم و عطر خود را حفظ می کند. به دلیل این فرآیند استخراج طبیعی و غیر تهاجمی، روغنهای فشرده سرد در مقایسه با روغنهایی که از طریق روشهای استخراج حرارتی سنتی تولید میشوند، محتوای مغذی غنیتر و طعم واقعیتری را حفظ میکنند، و آنها را به انتخابی ارجح برای مصرفکنندگان آگاه و آشپزهای خوشذوق تبدیل میکند.
تاریخچه روغن فشرده
اگرچه پرس سرد ممکن است شبیه یک روش استخراج روغن و یا یک روش تخصصی به نظر برسد، در واقع، اشکال آن برای هزاران سال مورد استفاده قرار گرفته است. روش های گرما یا مواد شیمیایی فشرده در واقع نوآوری های اخیر هستند. شواهدی از تکنیک های اولیه پرس، شبیه به پرس سرد، را می توان در اسرائیل و اردن کنونی ردیابی کرد، جایی که روغن زیتون در 6000 سال قبل از میلاد با استفاده از روش های مکانیکی تولید می شد.
با گذشت زمان، روشهای استخراج روغن تکامل یافت و در فرهنگهای مختلف متنوعتر شد. به عنوان مثال، رومی ها برای تولید انبوه روغن، پرس های مکانیکی پیچیده ای می ساختند. در همین حال، در هند و چین، تکنیکهایی شبیه به آنچه که ما اکنون از آن به عنوان «فشار سرد» یاد میکنیم، در تولید روغن نقش اساسی داشتهاند.
با شروع انقلاب صنعتی، روش های جدید تولید روغن مانند استخراج با حلال شیمیایی و استخراج حرارتی توسعه یافت. در حالی که این تکنیک ها عملکرد و کارایی را افزایش می دهند، اغلب ارزش غذایی و طعم روغن ها را به خطر می اندازند.
از اواخر قرن بیستم تا به امروز، آگاهی از معایب مرتبط با روش های تولید صنعتی افزایش یافته است. از آنجایی که مردم به طور فزاینده ای به سلامتی خود توجه می کنند، روغن های فشرده سرد اغلب به عنوان یک محصول درجه یک در نظر گرفته می شوند. در واقع، این روش استخراج به همان آغاز تولید روغن بازمی گردد!
فواید روغن پرس سرد چیست؟
استفاده از روغن های پرس سرد در مقایسه با روغن های صنعتی مزایای زیادی دارد. این شامل:
روغن های فشرده سرد سرشار از مواد مغذی هستند
وقتی دانهها، میوهها یا هستهها در معرض حرارت قرار میگیرند، ساختار آنها میتواند تجزیه یا حل شود و به طور بالقوه مواد مغذی حیاتی موجود در ماده پایه را کاهش دهد. با این حال، پرس سرد در دمای اتاق انجام می شود و طبیعی ترین و غیر مزاحم ترین راه را برای استخراج روغن بدون خطر از دست دادن این مواد مغذی ارائه می دهد.
روغن های فشرده سرد دارای طعم و عطر عالی هستند
گرما و مواد شیمیایی نیز می توانند طعم و عطر طبیعی مواد را به خطر بیندازند. با حفظ ترکیبات اصلی، پرس سرد روغنهایی را با طعمها و عطرهای قویتر و معتبرتر ارائه میدهد.
روغن های فشرده سرد پروفایل اسید چرب سالم تری دارند
روغن های فشرده سرد معمولاً تعادل سالم تری از اسیدهای چرب امگا 3 تا امگا 6 دارند و از نظر چربی های اشباع نشده غنی تر هستند. این تعادل با طیف وسیعی از مزایای سلامتی از جمله بهبود سلامت قلب و کاهش التهاب مرتبط است.
روغن های فشرده سرد برای پوست و موهای شما بهتر است
محتوای بالای مواد مغذی موجود در روغن های فشرده سرد، آنها را برای استفاده در محصولات زیبایی طبیعی ایده آل می کند. آنها می توانند مرطوب کنند، به روند طبیعی پیری پوست کمک کنند، و به سلامت بهتر مو و پوست کمک کنند و از بسیاری از روغن های تولید شده صنعتی بهتر عمل کنند.
روغن های فشرده سرد سازگارتر با محیط زیست هستند
در نهایت، مزیت گستردهتر روغنهای پرس سرد در ردپای محیطی آنها نهفته است. فرآیند تولید به طور قابل توجهی دوستدار محیطزیست نسبت به روشهای استخراج حرارتی یا شیمیایی است، زیرا ضایعات شیمیایی تولید نمیکند و به انرژی کمتری نیاز دارد و آن را به انتخاب پایدارتری تبدیل میکند.
کمک به درمان دیابت
این روغن دیابت را مدیریت می کند زیرا اسیدهای چرب تک غیراشباع با جذب چربی به حفظ سطح قند خون کمک می کنند.
کمک به بیماران قلبی
روغن پرس سرد با کمک به بیماران قلبی برتری خود را ثابت کرد. سطح کلسترول بد را متوقف می کند و کلسترول خوب را در بدن افزایش می دهد تا قلب شما را سالم نگه دارد. این روغن همچنین سرشار از استرول گیاهی است که به کاهش خطر حملات قلبی کمک می کند.
ارتقا سلامت کبد با روغن گیری به روش پرس سرد
کسانی که از مشکلات کبدی رنج می برند باید از روغن فشرده سرد در رژیم غذایی منظم خود برای ارتقای سلامت کبد استفاده کنند.
پرس سرد روغن کنجد معجزه میکند
تیروزین، اسید آمینه موجود در روغن کنجد، مستقیماً با سروتونین ارتباط دارد. این یک انتقال دهنده عصبی است که بر خلق و خوی ما تأثیر می گذارد و عدم تعادل می تواند باعث افسردگی یا استرس شود. در نتیجه روغن کنجد می تواند به تولید سروتونین در بدن کمک کند.
به همین علت ما روغن های کنجد مانیاد را به شما معرفی میکنیم که از روش روغن گیری به روش پرس سرد برای تولید آنها استفاده شده است
چه روغن هایی را با پرس سرد می توانید درست کنید
- دانه کتان
- دانه های کنجد
- دانه های آفتابگردان
- دانه کدو تنبل
- کلزا
- دانه های پامچال
- دانه کنف
- زیره سیاه
- دانه خشخاش
- نارگیل خرد شده
- بادام ها
- گردو
- فندق
- بادام زمینی
- پسته
- بادام هندی
در نظر داشته باشید روغن های کنجد ، زیتون و روغن سرخ کردنی سه روغن بسیار مناسب برای استخراج به روش پرس سرد میباشند که شما میتوانید این محصولات را با بالاترین کیفیت از مانیاد فود تهیه کنید
با انواع آجیل و دانه هایی که می توانید در دستگاه روغن گیری استفاده کنید، می توانید حجم زیادی از غذاهای خوشمزه را درست کنید.
- سس سالاد
- مارینادها
- کیک ها
- نان
- شیب
- سس پستو
- چاشنی برای سبزیجات یا ماهی بخارپز
تفاوت اساسی پرس سرد با استخراج روغن با حلال و روش استخراج با پرس گرم
بیایید با استخراج با حلال شروع کنیم، جایی که پردازنده ها دانه های روغنی خرد شده را در یک حلال، معمولاً هگزان، می شویند تا چربی داخل آن را بازیابی کنند. سپس مخلوط حرارت داده می شود تا حلال را از روغن تقطیر کند و سپس وارد فرآیند RBD (تصفیه شده، سفید شده و خوشبو شده) شود. استخراج با حلال کارآمدترین روش در بین سه روش است که منجر به استخراج تا 97 درصد روغن دانه می شود.
پرس سنتی به جای استفاده از مواد شیمیایی از نیروی مکانیکی برای فشار دادن روغن از دانه استفاده می کند. به طور معمول، روش های پرس سنتی از گرمای بالا برای دانه استفاده می کنند تا امکان جداسازی موثرتر روغن در پرس فراهم شود. هنگامی که دانه های روغنی در پرس قرار می گیرند، گرمای اضافی از فشار و اصطکاک تولید می کنند که می تواند از 200 درجه فارنهایت نیز فراتر برود و به جداسازی روغن کمک می کند. همچنین بسیاری از مواد مغذی در استخراج با پرس گرم به دلیل وجود حرارت از بین میرود.
پرس سرد شبیه به پرس سنتی است که این فرآیند شامل استخراج روغن مکانیکی و بدون حلال است. با این حال، در عملیات پرس سرد، اقداماتی برای حذف گرما از فرآیند و به حداقل رساندن افزایش دما از طریق روشهای خنکسازی داخلی و با کنترل سرعت جریان دانههای روغنی از طریق پرس انجام میشود. وقتی صحبت از کارایی به میان میآید، پرس سرد بسیار متفاوت است، بهویژه هنگام پردازش مواد ویژه سخت مانند روغنهای هسته انگور، نارگیل و دانههای قهوه. درصد بازیابی به مقدار روغنی که در دانه شروع می کنید بستگی به روغن دستگاه دارد. این روش در ظاهر نیز مشخص است که چون بدون استفاده از مواد شیمیایی میباشد و حرارت در آن خیلی نیست قطعا روش کارآمد تری میباشد. به همین علت ممکن است تفاوت قیمت ایجاد کند، چرا که بازیابی روغن بسته شرایط و دانه های موجود میباشد.