پسوریازیس

پسوریازیس (Psoriasis) چیست؟ + بررسی و معرفی راه‌های درمان پسوریازیس

یکی از اندام‌های بدن که مدام در برابر انواع خطرات و بیماری‌ها قرار دارد، پوست است. پوست ما همواره تحت تاثیر عوامل محیطی مثل گرما، سرما و تماس با مواد گوناگون قرار دارد. پسوریازیس یک اختلال پوستی است که در آن سرعت تکثیر سلول‌های پستی ۱۰ برابر بیشتر از حالت طبیعی است. به دلیل این تکثیر بیش از حد، پوست صورت دچار قرمزی می‌شود. این بیماری با افزایش سن ظاهر می‌شود و ممکن است لکه‌های پوستی بعد از مدتی محو شوند و یا باز در پوست ظاهر شوند. برای آشنایی با این بیماری با ما در این مقاله همراه باشید.


فهرست مطالب


پسوریازیس (Psoriasis) چیست؟

پسوریازیس یک بیماری ژنتیکی است که به هیچ عنوان مسری نیست. در این بیماری بدن علیه خودش قیام می‌کند و مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد؛ به همین دلیل پسوریازیس در دسته بیماری‌های خود ایمنی قرار می‌گیرد. پسوریازیس یک بیماری پوستی شایع نیست و معمولا افراد کمی به آن مبتلا می‌شوند؛ اما این دسته از افراد تقریبا به صورت مادام‌العمر با این بیماری درگیر هستند.

یکی از مواردی که به حفظ سلامت پوست کمک می‌کند؛ جایگزین شدن سلول‌های مرده با سلول‌های تازه است. در طی بیماری پسوریازیس یا صدفک پوستی، سیگنال‌های اشتباهی از سمت پوست به مغز ارسال می‌شوند. در نتیجه سرعت جایگزینی سلول‌های جدید از ریزش سلول‌های مرده بیشتر می‌شود. این افزایش سرعت در تولید سلول‌های جدید، باعث ضخیم شدن پوست و فلسی شدن آن خواهد شد.

معرفی انواع پسوریازیس

انواع مختلفی از پسوریازیس وجود دارد، از جمله:

  1. پسوریازیس پلاکی

پسوریازیس پلاکی، شایع­ترین نوع پسوریازیس باعث ایجاد لکه های پوستی خشک، برجسته و قرمز می­شود. این ضایعات در پسوریازیس پلاکی از پوسته­ های نقره­ای پوشیده شده است.

 پلاکی
پسوریازیس پلاکی

این پلاک­ها ممکن است خارش داشته باشند یا پوست حساسی داشته باشند. پسوریازیس پلاکی معمولاً در آرنج، زانو، کمر و پوست سر ظاهر می­شوند و ممکن است میزان سطح آن­ ها روی پوست کم یا زیاد باشد. (عوارض آمپول فشار)

  1. پسوریازیس ناخن و دست

پسوریازیس می‌تواند ناخن‌ها را نیز تحت‌تاثیر قرار دهد و سبب ایجاد فرورفتگی، رشد ناخن‌های غیر‌طبیعی و تغییر رنگ ناخن می‌شود. ناخن‌های پسوریاتیک ممکن است سست شده و از بستر ناخن جدا می‌شوند. موارد شدید ممکن است موجب افتادن ناخن شود.

پسوریازیس ناخن
پسوریازیس ناخن و دست

دستان افرادی که به پسوریازیس مبتلا هستند خشک می‌شود و این ریزش پوست شدت پیدا می‌کند. همچنین ناخن‌ها نیز حالت شکننده می‌گیرند. در این روش ممکن است از نمونه‌برداری پوست برای پسوریازیس استفاده شود.

  1. پسوریازیس خال دار یا قطره ای

این نوع پسوریازیس معمولا در کودکی و نوجوانی ایجاد می‌شود (پسوریازیس در کودکان) و معمولا توسط یک عفونت باکتریایی مانند گلودرد استرپتوکوک ایجاد می‌شود. اما می‌تواند به دنبال سایر عفونت‌های تنفسی، التهاب لوزه‌ها، استرس، آسیب به پوست، مصرف داروهای ضدمالاریا و بتابلاکر‌ها نیز ایجاد شود.

پسوریازیس گوتات
پسوریازیس خال دار یا قطره ای

ضایعات آن کوچک، قطره‌ای شکل بوده و بر روی تنه، دست‌ها، پاها و پوست سر شما ایجاد می‌شود. این ضایعات با پوسته‌های نازک پوشانده‌شده و به اندازه پلاک‌های معمولی ضخیم نیستند. ممکن است تنها یک باربروز کند و خود‌به‌خود بهبود می‌یابد و یا اینکه مکررا عود کند. (دشمن پروستات)

  1. پسوریازیس معکوس

عمدتا چین‌های بدن مانند پوست زیر بغل، کشاله ران، زیر سینه‌ها و اطراف ناحیه تناسلی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. پسوریازیس معکوس باعث ایجاد لکه‌های صاف و قرمز براق و التهاب پوستی یا گال پوستی شود که با اصطکاک و عرق بدتر می‌شوند. عفونت‌های قارچی ممکن است باعث ایجاد این نوع پسوریازیس شود. در موارد شدید، از پماد خارش واژن استفاده کنید و حتما برای جلوگیری از علائم سرطان الت تناسلی آزمایش بدهید.

  1. پسوریازیس پوسچولر

نوع غیرمعمول پسوریازیس بوده که می‌تواند در تکه‌های گسترده (پسوریازیس مفصلی منتشر) یا در ناحیه‌های کوچک‌تر در دست‌ها، پاها یا نوک انگشتان شما ایجاد شود (این نوع بیماری علت تاول زدن پا هم محسوب می‌شود).

پسوریازیس پوسچولار
پسوریازیس پوسچولر

به طور کلی این نوع پسوریازیس به سرعت در حال پیشرفت است و به صورت تاول‌های پر از چرک که فقط چند ساعت پس از اینکه پوست شما قرمز و حساس‌شده ظاهر می‌شود. ممکن است تاول‌ها به طور مرتب ظاهر شوند. پسوریازیس پوسچولر منتشر همچنین می‌تواند باعث تب، لرز، خارش شدید و اسهال شود.

  1. پسوریازیس اریترودرمیک

این نوع پسوریازیس، کمتر شایع بوده و می‌تواند تمام بدن شما را با بثورات قرمز و پوسته‌ریزی بپوشاند و همچنین ممکن است با خارش یا سوزش شدید همراه باشد. این نوع پسوریازیس به دنبال آفتاب سوختگی شدید، عفونت‌ها، دارو‌های خاص و حتی گاهی به‌دنبال قطع درمان برخی از انواع پسوریازیس ایجاد می‌شود. پسوریازیس اریترودرمی باید فورا درمان شود زیرا ممکن است بیماری شدت یابد. (کبد و لکه های صورت)

  1. پسوریازیس پوست سر (Sebopsoriasis)
این مطلب را بخوانید
سرطان مثانه از علائم تا درمان

ممکن است مانند شوره شدید سر بوده و با پوسته‌های خشک و قرمزی پوست سر همراه باشد. هنگامی‌که تنها پوست سر درگیر است ممکن است تفاوت بین پسوریازیس و درماتیت سبورئیک دشوار باشد. با این حال اغلب درمان هر دو بیماری مشابه است. این نوع بیماری، علت خارش و ریزش ابرو هم می‌تواند باشد.

8. پسوریازیس مفصلی

علاوه بر التهاب پوست و پوست زبر و پوسته پوسته، پسوریازیس مفصلی باعث ایجاد تورم و درد مفاصل می‌شود که نمونه‌ای از آرتریت و علت پا درد هستند. گاهی علائم مفصلی اولین یا تنها تظاهرات پسوریازیس است، گاهی اوقات نیز تنها تغییرات ناخن‌ها دیده می‌شود.

علائم می‌تواند از خفیف تا شدید باشد، پسوریازیس مفصلی می‌تواند بر هر مفصلی تاثیر بگذارد. اگر چه این بیماری معمولا به اندازه دیگر انواع آرتریت فلج‌کننده نیست، اما می‌تواند باعث سفتی و آسیب پیشرونده مفاصل شود که در موارد جدی‌تر ممکن است منجر به بدشکلی‌های مفصلی به صورت دائم شود.

9. پسوریازیس سر

پسوریازیس سر، نوعی اختلال رایج پوستی است که منجر به بروز لکه‌های برجسته قرمز رنگ و اغلب فلس مانندی بر روی سر می‌شود. این بیماری می‌تواند با یک یا چندین لکه ظاهر شود و یا در مواردی تمام پوست سر را فرا بگیرد. همچنین می‌تواند به پیشانی، پشت گردن و یا پشت و داخل گوش‌ها نیز گسترش پیدا کند. پوسته های سطحی کف سر ممکن است به راحتی از کف سر جدا شده و لا به لای تارهای مو قرار بگیرند؛ اما فلس های زیر آنها به هم می چسبند و موجب زخم و التهاب می شوند. (ادینوفاژی یعنی چه)

اگر بثورات و این پوسته های چسبیده به کف سر را بخراشید، ممکن است فلس ها از روی پوست جدا شوند و خونریزی کنند. اگر این بیماری در خانواده شما وجود دارد احتمال اینکه شما نیز به آن مبتلا شوید بسیار زیاد است. در نظر داشته باشید که خاراندن زیاد موضع درگیر، می‌تواند باعث عفونت‌های پوستی و ریزش مو شود. خارش‌های شدید ممکن است خواب و زندگی روزمره فرد مبتلا را متأثر کند. درمان بستگی به نوع، وسعت، توزیع و شدت بیماری دارد.

علت پسوریازیس سر:

علت دقیق پسوریازیس سر مشخص نیست و دانشمندان دقیقاً نمی‌دانند چه عاملی موجب بروز پسوریازیس پوست سر و دیگر انواع پسوریازیس می‌شود؛ اما به نظر می‌رسد این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن به‌درستی عمل نمی‌کند. بدن شخص درگیر با پسوریازیس ممکن است تعداد بیشتری از انواع خاصی از گلبول‌های سفید به‌نام سلول های T و نوتروفیل‌ها را بسازد. وظیفه سلول‌ های T حرکت در سرتاسر بدن و مبارزه با ویروس‌ها و باکتری‌ها است.

10. پسوریازیس دهانی (پسوریازیس دور دهان)

این نوع بیماری پوستی که در اطراف دهان رخ می‌دهد، اغلب به دلیل محرک‌های پسوریازیس ایجاد می‌شود. این عوامل می‌توانند شامل عوامل محیطی مانند سیگار کشیدن، استرس، بیماری و تغییرات دارویی باشند.

علائم پسوریازیس دهانی:

  • زخم
  • لایه‌ریزی پوست روی لثه
  • پوسته پوسته شدن صورت
  • تاول با چرک (پوستول)
  • درد یا سوزش، به ویژه هنگام خوردن غذاهای تند
  • تغییر در طعم خوراکی‌ها

11. پسوریازیس چشمی

بلفاریت یا پسوریازیس چشمی یکی از شایع‌ترین عارضه‌های چشم است که با پسوریازیس همراه است. بیماران پرخونی، التهاب و ادم در حاشیه آزاد پلک‌ها، با پوسته‌پوسته شدن خفیف، خارش و احساس سوزش را نشان می‌دهند.

برای کنترل پلاک‌های پسوریازیس می‌توان از مواد موضعی غیر استروئیدی مانند آنترالین، ویتامین D۳ مصنوعی و ویتامین A استفاده کرد. داروهای موضعی بدون نسخه (مانند اسید سالیسیلیک، قطران زغال سنگ، محلول‌های حمام، شامپو، لوسیون، آلوئه ورا و جوجوبا) نیز می‌توانند پوسته‌های حاصل از خارش را تسکین داده و به رفع آن کمک کنند.

محل جمع آوری سلول های مرده در بدن کجاست؟

پوست ما دارای غدد چربی است که به طور طبیعی روغن های مرطوب کننده مفید پوست را تولید می کنند و یک فرآیند داخلی دارد که سلول های جدید پوست را به طور مداوم تولید و سلول های قدیمی را از بین می برند. سلول های مرده پوستی را کراتینوسیت می نامند که از پروتئینی به نام کراتین تشکیل شده و در لایه های اپیدرم پوست تشکیل می شوند. طی چرخه ای که گفته شد یک سلول پوستی از طریق اپیدرم به سمت بالایی حرکت می کند تا زمانی که به بیرونی ترین لایه پوست برسد که به آن لایه شاخی پوست می گویند. از بین بردن لایه های شاخی پوست با فعالیت لایه اپیدرم امکان پذیر است. هر ساعت تقریبا ۴۰۰۰۰ سلول های مرده پوستی از بین میرود که به تکمیل فرآیند روشن شدن پوست و بازسازی آن کمک قابل ملاحظه ای می کند. (لوپوس چیست)

لایه های اپیدرم پوست از دو قسمت اصلی اپیدرم سطحی و درم که عمیق تر است شده و خود اپیدرم از چندین لایه دیگر تشکیل شده که از داخلی ترین لایه پایه germinatiom شروع می شود، و سپس لایه های بعدی که ما بیشتر با بیرونی ترین لایه یعنی لایه شاخی آشنا هستیم و در واقع لایه شاخی است که از سلول های مرده پوستی تشکیل شده و به تدریج با سلول های تشکیل شده از لایه زیرین جایگزین می شود.

این مطلب را بخوانید
ایمپلنت فوری دندان چیست + مراحل + مزایا و معایب

جالب است بدانید درم اپیدرم به هیپودرم متصل می شود و به دلیل وجود کلاژن و الاستین قدرت کشسانی بالایی در پوست ایجاد می کند. هیپودرم، بافت همبندی است که درم را به ساختارهای زیرین متصل می کند و از طرفی بافت چربی را برای ذخیره و محافظت از آن در خود ذخیره می کند. اگر هنوز به جواب این سوال که سلول های مرده پوست در کدام لایه پوست قرار دارد نرسیده اید به پوست خود نگاهی بیندازید و نقاط تیره تر را ببینید تا متوجه شوید و به جواب سوال خود برسید.

چه عواملی باعث ایجاد بیماری پسوریازیس می‌شوند؟

همان‌طور که گفتیم بیماری صدفک یک بیماری ژنتیکی است؛ در نتیجه ژن این بیماری از بدو تولد با بیمار همراهی می‌کند. البته هنوز علت اصلی ایجاد این بیماری مشخص نشده است؛ اما برخی از عوامل می‌توانند شدت آن را در بدن افزایش داده و احتمال ابتلا به پسوریازیس را بالا ببرند. اصلی‌ترین علت‌هایی که می‌توانند بیماری صدفک پوستی را در بدن ایجاد کنند؛ از قرار زیر هستند:

  • ژنتیک : معمولا نیمی از بیمارانی که به این مرض پوستی مبتلا می‌شوند؛ سابقه خانوادگی داشته‌اند. در این دسته از افراد پسوریازیس ممکن است از سنین پایین ایجاد شود.
بیماری پسوریازیس
  • استرس : استرس یکی از عواملی است که می‌تواند شدت پسوریازیس را افزایش دهد؛ به همین دلیل به این دست از بیماران توصیه می‌شود که تا حد امکان آرامش روانی خود را حفظ کنند.
  • هورمون‌ها : هرچند هنوز مشخص نیست که هورمون‌ها چه تاثیری بر روی بیماری پسوریازیس دارند؛ اما معمولا این بیماری از سنین بلوغ خود را نمایش می‌دهد. به علاوه بارداری هم ممکن است شدت آن را افزایش دهد؛ به همین دلیل پزشکان معتقد هستند که هورمون‌ها بر روی صدفک تاثیرگذار هستند.
  • جراحت‌های عفونی : همه قسمت‌های بدن که دچار آسیب‌های فیزیکی یا شیمیایی شده‌اند؛ در معرض این بیماری هستند. عفونی شدن جراحت‌ها می‌تواند بیماری پسوریازیس را شدت دهد؛ اما باید روی دیگر سکه را هم دید. زیرا درمان عفونت ممکن است این بیماری را بهبود ببخشد.
  • داروها : برخی از داروها هستند که می‌توانند باعث افزایش شدت پسوریازیس شده و یا سرعت پیشرفت آن را افزایش دهند. از مهم‌ترین این داروها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  1. داروهای ضد مالاریا
  2. لیتیم
  3. داروهای فشار خون که برای مسدود کردن رسپتور بتا استفاده می‌شوند.

علاوه بر این قطع مصرف برخی از داروها هم می‌تواند شدت بیماری را افزایش دهد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کورتیکواستروئیدهای خوراکی و موضعی قوی اشاره کرد.

  • چاقی : داشتن اضافه‌وزن یا چاقی شدید یکی از عوامل زمینه‌ای ایجادکننده بیماری پسوریازیس است؛ علاوه بر این، ترکیب چاقی با این بیماری پوستی می‌تواند ریسک سکته‌های قلبی و مغزی را هم افزایش دهد.
  • مصرف دخانیات و الکل : نتایج تحقیقات علمی نشان داده است که رابطه مستقیمی بین پسوریازیس و مصرف نوشیدنی‌های الکلی یا استعمال دخانیات وجود دارد.

علائم و نشانه ­های پسوریازیس چیست؟

علائم و نشانه­ های پسوریازیس در افراد مختلف متفاوت است و این بیماری می­تواند نواحی مختلفی را درگیر کند. علائم و نشانه های آن عبارتند از:

  • پینه‌های ملتهب، برجسته و قرمز رنگ روی پوست
  • پوست قرمزی که ممکن است ترک بخورد و خونریزی کند.
  • احساس درد در اطراف پینه­ ها
  • مفاصل دردناک و متورم
  • احساس سوزش و خارش در اطراف پینه ­ها
نشانه ها
نشانه ­های پسوریازیس
  • فلس­ ها یا پلاک ­های نقره­ای روی پینه­ های قرمز
  • ضخیم شدن ناخن­ها، سوراخ­ شدن یا برآمده شده آن­ ها
  • تاول­ های پر از چرک روی لکه­ های قرمز پوست

بیماری صدف زمینه‌ساز کدام بیماری‌ها است؟

اگر پسوریازیس دارید، در معرض خطر برخی بیماری‌های خاص هستید. این بیماری‌ها شامل:

  • اختلالات چشم: بیماری ملتحمه و بلفاریت در افراد مبتلا به پسوریازیس رایج هستند.
  • دیابت نوع ۲: خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به پسوریازیس بیشتر است.
  • فشار خون بالا: فشار خون بالا در افراد مبتلا به پسوریازیس بیشتر دیده می‌شود.
  • بیماری قلب و عروقی: برای افرادی که مبتلا به پسوریازیس هستند، خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی دو برابر بیشتر از افراد بدون این بیماری است. پسوریازیس و بعضی از درمان‌هایی که صورت می‌گیرند، باعث افزایش ضربان قلب، سکته مغزی، کلسترول بالا و آترواسکلروز می‌شوند.
  • سندروم متابولیک: این سندرم که شامل: فشار خون بالا، افزایش سطح انسولین و سطوح کلسترول غیر طبیعی است، خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.
  • بیماری پارکینسون: این بیماری مزمن عصبی بیشتر در افراد مبتلا به این بیماری خودایمنی اتفاق می‌افتد.
  • بیماری کلیوی: پسوریازیس متوسط ​​تا شدید بیماران کلیوی را با خطر بیشتری تهدید می‌کند.

آیا امکان درمان پسوریازیس با ادرار وجود دارد؟

این بیماری دلیل خارش بدن و پوسته پوسته شدن آن است و از آنجایی که ادرار اسیدی است، در نتیجه درمان پسوریازیس با ادرار، روش درمانی منطقی به‌نظر نمی‌رسد! (عکس نشتی کیسه اب)

راه‌های درمان پسوریازیس چیست؟

هدف اصلی از درمان پسوریازیس، کاهش رشد سلولی این بیماری است. پزشکان همگی متفق‌القول هستند که این بیماری هرگز به طور کامل مداوا نمی‌شود؛ ولی می‌توان عوارض آن را کم کرد و آن را تحت کنترل درآورد. پزشکان با توجه به نوع بیماری و سن اشخاص، داروهای موضعی و خوراکی تجویز می‌کنند. مرطوب نگه داشتن پوست در بسیاری از موارد می‌تواند به بهبود پسوریازیس کمک کند. اصلی‌ترین داروهایی که برای کنترل پسوریازیس تجویز می‌شوند؛ از قرار زیر هستند:

  • دیررانول
  • تزارتون
  • ترکیبات ویتامین دی مثل کلسیتریول و یا تاکالیستون
  • برخی از پمادها که دارای ترکیب کورتیکواستروئید هستند.
  • برخی از لوسیون‌ها برای درمان پوست سر
  • شامپوهای ضد شوره و ضد ریزش مو کاهش خارش و سوزش در پوست سر
  • داروهای مربوط به بیماری‌های خود ایمنی که در انواع حاد بیماری تجویز می‌شوند.
این مطلب را بخوانید
اصولی ساده برای زیبایی پوست شما

در مراحل پیشرفته‌تر بیماری از اشعه ماورا بنفش برای کنترل آن استفاده می‌شود؛ به علاوه اگر بیمار پوست حساسی نداشته باشد، قرار گرفتن در معرض نور خورشید هم برای او مفید خواهد بود. زیرا ویتامین دی نور خورشید می‌تواند در کاهش عوارض بیماری بسیار کمک کند.

معرفی درمان‌های خانگی پسوریازیس

خوشبختانه روش­ های زیادی برای درمان پسوریازیس وجود دارد. تعدادی از این درمان­ ها خانگی هستند و با مواد طبیعی می­توانند پسوریازیس را درمان کنند یا میزان آن را کاهش دهند. این درمان­ های خانگی عبارت­اند از:

  •  یوگا و مدیتیشن: در آرتریت پسوریاتیک روزانه ۲۰ دقیقه یوگا ضمن کاهش استرس، به انعطاف ­پذیری مفاصل کمک زیادی می­کند.
  • مصرف ماهی تازه: ماهی تازه، به دلیل داشتن ویتامین A و D و امگا ۳ می­تواند به درمان پسوریازیس کمک کند. اگرچه در بیماری پسوریازیس، موارد حساسیت به ماهی کم نیست. قبل از مصرف، چک کنید که آیا به ماهی حساسیت دارید، یا خیر.
  • پودر زردچوبه : ماده موثر در زردچوبه، نوعی ماده ضد التهاب پوستی است. استفاده خوراکی زردچوبه به میزان حداکثر یک گرم در روز، استفاده از صابون زردچوبه و یا استفاده از پودر زردچوبه با روغن­ های کاملا گیاهی مثل روغن نارگیل و روغن گل بنفشه، روغن سیاه دانه و روغن زیتون می‌تواند در کاهش علائم بیماری پسوریازیس به خصوص درد مفاصل بسیار مفید عمل کند.
  • ژل آلوئه ورا : ژل آلوئه ­ورا به­ خاطر خواص ضدالتهابی و ترمیمی که دارد، می­تواند هم به صورت خوراکی و هم به شکل مالیدنی، علایم بیماری پسوریازیس را کاهش دهد.
درمان خانگی
درمان‌های خانگی پسوریازیس
  • نمک دریا: مقدار ۵۰ گرم از این نمک را در وان حمام بریزید و به مدت یک ساعت در آن غوطه ­ور شوید. اگر دارای زخم­های باز و پوست ترک­ خورده هستید، این کار کمی سوزش دارد، ولی تاثیر آن بر بسیاری از عوارض بیماری پسوریازیس آشکار است.
  • برگ کلم: ابتدا کلم را رنده کنید. سپس، آن را آب­پز کنید و با کمی روغن بادام به هم بزنید و به صورت خمیر در بیاورید. این خمیر را به نواحی ضایعه پسوریازیس بمالید.

معرفی درمان‌های گیاهی برای بیماری پسوریازیس

1- درمان پسوریازیس با عسل 

خواص عسل برای پوست و صورت در درمان شرایط مزمن پوستی می تواند بصورت لکه درمانی یا خمیر و یا بصورت ماسک که چند دقیقه روی پوست می ماند باشد. مهمترین نکته ی استفاده از خواص عسل برای صورت های دچار آکنه، پسوریازیس و اگزما این است که از عسل طبیعی و غیر پاستوریزه مثل عسل درخت چای استفاده شود. این موضوع خیلی حیاتی و مهم هست که عسلی که شما استفاده می کنید باکتری های سالم آن حفظ شده باشد تا موثر واقع شود. این نوع عسل سیستم ایمنی را فعال کرده و به رفع التهاب و قرمزی پوست کمک کرده و باعث درمان لکه ها می شود.

درمان پسوریازیس با عسل 
درمان پسوریازیس با عسل 

یکی از راه های استفاده از عسل برای پوست این است که عسل با ترکیبات دیگر مخلوط شود، تا یک ماسک درمانی یکنواخت بدست آید. قبل از استفاده از عسل حتما قسمتی از ماسک را برای اطمینان از اینکه به عسل یا دیگر مواد ماسک حساسیت ندارید به عنوان تست در جایی از بدن که کمتر در معرض دید است به کار ببرید تا از خواص عسل برای صورت بهتر بهره ببرید. با استفاده از ماسک عسل روی پوست، از خواص عسل برای صورت استفاده کنید.

مخلوطی از عسل طبیعی و دارچین ترکیب قوی از آنتی اکسیدان و آنتی باکتری است. برای بهره مندی بهتر از خواص عسل برای پوست مخلوطی از سه قسمت عسل و یک قسمت دارچین آسیاب شده و یا دارچین خالص تهیه کنید. سپس به آرامی با ماکروویو آن را گرم کنید و روی سطح پوست قرار دهید. بعد از ۸ الی ۱۰ دقیقه با آب گرم بشویید و پوست خود را خشک کنید. اگر به دارچین حساسیت دارید از این روش استفاده نکنید. (مضرات نشاسته برای پوست)

2- درمان پسوریازیس با سرکه سیب

پسوریازیس بیماری است که حدود ۳ درصد از بزرگسالان را مبتلا می کند. معمولاً به صورت لکه های دردناک، پوسته پوسته، بنفش متمایل به قرمز یا تغییر رنگ روی پوست ظاهر می شود. اگرچه گزینه های درمانی زیادی برای افراد مبتلا به پسوریازیس وجود دارد، اما هیچ درمان شناخته شده ای وجود ندارد. علاوه بر درمان های مرسوم که توسط متخصصان پوست و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی توصیه می شود، برخی از آنها جایگزین های طبیعی را برای بهبود علائم پسوریازیس انتخاب کرده اند.

درمان پسوریازیس با سرکه سیب
درمان پسوریازیس با سرکه سیب

یکی از داروهای جایگزین محبوب، سرکه سیب است – که به عنوان درمانی برای بسیاری از مشکلات سلامتی معرفی شده است. این ممکن است شما را متعجب کند که آیا سرکه سیب می تواند به پسوریازیس شما کمک کند. سرکه سیب (ACV) به دلیل خواص ضد عفونی کننده طبیعی می تواند به تسکین خارش یا تحریک ناشی از پسوریازیس کمک کند. همچنین تصور می شود که pH پوست را مجدداً متعادل می کند تا سد محافظ طبیعی پوست شما را بهبود بخشد.

این مطلب را بخوانید
متخصص غدد شامل چیست

در واقع، بنیاد ملی پسوریازیس سرکه سیب را به عنوان یک درمان طبیعی برای علائم پسوریازیس فهرست می کند.علاوه بر این، گزارش های حکایتی زیادی از بیماران پسوریازیس به صورت آنلاین وجود دارد که به اثربخشی شستشوی پوست خود با سرکه سیب چندین بار در هفته سوگند یاد می کنند. با این حال، بیشتر مطالعات مزایای استفاده از سرکه سیب برای درمان بیماری‌های پوستی از جمله پسوریازیس را پیدا نکرده‌اند. (ویتامین ای برای گودی زیر چشم)

3- خواص عنبر نسا برای درمان پسوریازیس

پسوزیاریس یک بیماری شایع پوستی که وقتی سیستم ایمنی بدن ضعیف می شود بر روی پوست پوسته هایی به رنگ نقره ای دیده می شود و در آخر سلول های مرده کنار هم تجمع می کنند که به اصطلاح همان پسوریازیس را تشکیل می دهند. خاصیت عنبر نسا برای این بیماری بسیار کمک کننده است چون خاصیت ضد باکتریایی دارد و ضد قارچ است. عنبر نسا به اصطلاح کود الاغ یا پشگل الاغ ماده، است که در فصل بهار جمع آوری می شود و خواص بسیار زیادی دارد.

4- درمان پسوریازیس با خاکشیر

در طب عوام و سنتی از دانه های خاکشیر به عنوان درمان اسهال، ادرارآور، تب بر، رفع التهاب کلیه، دفع کرم و درمان آب آوردن انساج به صورت جوشانده استفاده می شده است. از قدیم در ایران خاکشیر را با آب سرد مخلوط و به عنوان ملین و خنکی مصرف می نموده اند.

خاکشیر برای پسوریازیس
درمان پسوریازیس با خاکشیر

مطالعات فارماکولوژیکی در مورد خاکشیر چندین خاصیت آن را روشن نموده است: صمغ و موسیلاژ روی دانه خاکشیر با جذب آب متورم شده و تولید ژل حجیمی می نماید که دارای خاصیت نرم کننده بوده و باعث سهولت خروج مدفوع و اثر ملین آن می شود. اصولاً ایزوتیوسیانات ها دارای خاصیت ضد میکروب بوده، به همین دلیل خاصیت ضد تب خاکشیر را می توان به آنها نسبت داد. از طرفی چون هورمون تیروئید ظاهراً وابسته به تنظیم درجه حرارت بدن می باشد، ممکن است با کاهش تولید و ترشح تیروکسین، متابولیسم بازال کاهش یافته و درجه حرارت بدن متعاقب آن کاهش یابد.

خواص داروئی خاکشیر:

  • التیام دهنده زخم و جراحات است.
  • جوشانده خاکشیر برای رفع اسهال های ساده و رفع ترشحات زنانگی مفید است.
  • التهاب کلیه را برطرف می کند.
  • سرخک و مخملک را دوا می کند و به عنوان خنک کننده در امراض حصبه مطبقه و آبله تجویز شده است.
  • برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی ناشی از پسوریازیس و اگزما از خاکشیر استفاده کنید.
  • از گلها و برگهای گیاه می توان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.
  • برای برطرف کردن جوشهای صورت که بعلت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می شود باید جوشانده خاکشیر به طور روزانه مصرف شود.

5- خواص حجامت برای پسوریازیس

پوست، یک سپر حفاظتی در مقابل باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها است. پوست از لایه های مختلفی تشکیل می شود. تعداد سلولهای پوست در کف دست و پا بیشتر از جاهای دیگر است و پوست در این دو ناحیه کلفت تر است. در این دو مکان غده های چربی وجود ندارد و فقط غدد عرق در آن وجود دارد. (فرق کامپوزیت و لمینت)

سلول های خارجی پوست به طور مرتب از بین می رود و با دست کشیدن روی پوست هنگام حمام رفتن به شکل چرک نمودار می شود. به شکل مرتب سلول های جدید جایگزین می شود. در لایه ی زیرین پوست عروق خونی و رگ ها وجود دارد و حس های مختلفی مانند سرما، گرما، فشار، درد و غیره در این بخش قرار دارد و غدد عرق در قسمت عمقی تر از آن وجود دارد و عرق با جمع آوری آب، نمک و مواد زائد غیر قندی از بدن دفع می شود و توسط مجاری خاصی به سطح خارج پوست منتقل می شود. غدد چربی نیز موجب لغزندگی و نرم شدن پوست می شود.

پسوریازیس
خواص حجامت برای پسوریازیس

وضعیت پوست در هر فرد بیانگر درصد سلامتی روان و روح و همچنین جسم او می باشد. درصد قابل توجهی از بیماری ها با بررسی پوست و کره ی چشم قابل تشخیص است. برای داشتن پوست سالم باید رژیم غذایی مناسبی مانند میوه ها و سبزی جات لازم داشت و همچنین باید ورزش و استراحت و تحرک کافی را فراموش نکرد. انسان باید پوست بدن خود را همواره تمیز نگه دارد.

این مطلب را بخوانید
بهترین روغن برای موی خشک و آسیب دیده از دید کاربران

داشتن ویتامین آ، سی و دی به مقدار لازم موجب شاداب و جوان نگه داشتن پوست است. دیگر اینکه انسان زیاد در معرض نور مستقیم خورشید نباشد و الا به اگزما، آفتاب سوختگی، سرطان پوست و مانند آن مبتلا می شود. یک ربع ماندن در نور مستقیم آن هم نه به شکل پشت سر هم کافی است و ویتامین دی بدن تأمین می شود.

سرما و گرمای شدید موجب ترک خوردن پوست می شود. آب خیار موجب تأمین رطوبت پوست می شود همچنین است مصرف طالبی که ملین نیز هست و برای تأمین رطوبت پوست می توان پوست طالبی را بر پوست کشید. کسانی که دانه های چرکی بر روی پوست خود دارند برای درمان آن می توان جو را آرد کرد و با زرده ی تخم مرغ مخلوط کرد و بر محل گذاشت.

کسانی که زخم های پوستی از نوع قانقاریا دارند مثلا بر اثر بیماری دیابت به این زخم ها مبتلا می شوند بر روی آن زردچوبه بریزند هم چنین است مصرف کاهو و کرفس با شام و ناهار نیز مفید است. همچنین باید به مقدار لازم آب مصرف شود. اگر کسی در روی سرش جوش های ریز دارد و سرش خارش می آید حنا را با سدر مخلوط کند و بخیساند و نیم ساعت قبل از حمام بر سر بزند.

حجامت نیز برای شادابی پوست نقش مهمی دارد. همچنین برای تقویت اعصاب و حافظه و غلظت خون و احساس کسالت و سنگینی، بی اشتهایی التهابی مفید است. اگر کسی طحالش کم کار باشد چون سلول های تازه ی خون در او کمتر تولید می شود خونش غلیظ می شود و باید از حجامت استفاده کند. البته چنین کسی باید از مصرف چربی پرهیز کند.

حجامت برای درمان بی اشتهایی عصبی مفید نیست. حجامت در درمان قند خون و تنظیم قاعدگی و گاه برای شب ادراری در کودکان مفید است. حجامت در درمان برخی از مشکلات هورمونی نیز مفید است.

6- درمان پسوریازیس با نفت

موضوع سیاه و سفید، سیاه و سفید مایع قهوه ای یا قهوه ای ضخیم شربتی با رنگ متمایل به سبز آرام تلفظ، که بوی خاصی از نفت است. همچنین، این به معنی یک واکنش اسید، ویسکوزیته بالا و وزن مخصوص. نفت نفتالان تصفیه شده است یک ماده از ترکیب پیچیده است. مواد تشکیل دهنده فعال آن چرخه ای هیدروکربن نفتنیک اشباع هستند. محتوای آنها را در خودرو در حال حاضر 55-70 درصد است.

نفت نفتالان برای پسوریازیس
درمان پسوریازیس با نفت

ما نمی توانیم بگوییم که بخشی از این ماده را شامل می شوند، و دیگر اجزای، از جمله:

  • اسید نفتنیک
  • هیدروکربن های آروماتیک، از جمله مشتقات بنزن
  • عناصر کمیاب مانند روی، منگنز، بور، کبالت، لیتیوم، مس، ید، مولیبدن، روبیدیم و برومو
  • روغن های معدنی
  • رزین فعال
  • ترکیبات گوگرد است.

استفاده از این ماده در سوال در پسوریازیس با توجه به خواص زیر را دارد:

  • والیوم. افزایش حساسیت آستانه است 5 یا 6 بار، مواد مخدر از بین می برد سندرم درد ناشی از بیماریهای پوستی است.
  • ضد التهابی است. نظر کاربرد به معنای کاهش می دهد تراوش و افزایش فعالیت فاگوسیتوز. همچنین، این ماده باعث رگرسیون از عناصر پسوریاتیک و تحلیل خود، مساحت سطح تحت تاثیر و شدت علائم بالینی پسوریازیس کاهش می یابد کاهش می دهد.
  • به چالش کشیدن. با توجه به شتاب از فرآیندهای متابولیکی و بهبود trophism در انسان عادی کراتینیزه و یکنواختی سلولهای لانگرهانس در پوست دوباره بازسازی شد.
  • استفاده از روغن نفتالان کمک می کند تا برای از بین بردن بی نظمی در کار سیستم ایمنی بدن انسان و کاهش سطح خونی ایمونوگلوبولینها از همه کلاس.

ویژگی های عوامل مورد استفاده در بیماری پسوریازیس

نفت نفتالان تحریک غدد سباسه، و همچنین رشد فولیکول های مو و سلول های اپیتلیال polustvolovyh. غلظت کمی از این عامل دارای خواص keratoplastic، و آن را به نمایشگاه اثر لایه برداری بالا. نفتالین اجازه گسترش الیاف کلاژن و تسریع روند شکل گیری شفت تیله. از طریق یک ساختار چسبناک و روغنی از ماده در سوال این است که به راحتی به پوست اعمال می شود و به سرعت جذب می شود.

سخن پایانی

شما در این مقاله با بیماری پسوریازیس که یک بیماری پوستی است آشنا شدید. همچنین از انواع روشهای درمانی و گیاهی آن آگاه شدید. اگر سوال یا نطری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

 آیا پسوریازیس مسری است؟

نه، پسوریازیس مسری نیست. شما هرگز با تماس با بثورات پوستی شخص دیگری به این بیماری مبتلا نخواهید شد.

آیا پسوریازیس همان اگزما است؟

پسوریازیس و اگزما دو بیماری پوستی متفاوت هستند. البته هر دو بیماری علائم مشابهی مانند تغییر رنگ پوست، بثورات و خارش ایجاد می‌کنند. اما پلاک‌های پسوریازیس ضخیم و پوشیده از فلس است. در حالی‌که اگزما باعث ایجاد بثورات پوستی خشک و بسیار خارش‌دار می‌شود.

پیشنهاد ما به شما

قلم کامپوزیت دندانپزشکی

قلم‌های کامپوزیت از جمله ابزارهای ضروری در دندانپزشکی مدرن هستند که برای طیف گسترده‌ای از …

دیدگاهتان را بنویسید